Petíciót indítottak

2022.08.10. 17:00

Tiltakozik az LMP a fakivágások ellen

Zöldpártként nem hagyhatjuk, hogy erdőirtással kezeljék az energiaválságot. Egyebek mellett ez hangzott el szerdán az LMP által a megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

Arany Gábor

Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, az Orbán-kormánynak 12 éve volt felkészülni az energiaválságra, mert nem volt kérdés, hogy ez be fog következni. Felkészülni erre kizárólag a zöld átállással lehetett volna, a megújuló energiakapacitások növelésével, az épületek hőszigetelésével. Ebből semmi nem valósult meg, sőt a kormány megadóztatta a napenergiát, betiltotta a szélenergiát, épületszigetelés helyett stadionokat épített. Az energiaválságra a fák kivágása nem megoldás, ez ellen petíciót indított az LMP El a kezekkel a magyar erdőktől! címmel. Ezt eddig 50 ezren írták alá.

Paksy Zoltán, az LMP zalai elnöke emlékeztetett rá, pártjuk programjában 10 éve szerepel az energiahatékonyság javítása: és hozzátette: dilettáns az a kormány, amelyik erdőirtással akarja kezelni az energiaválságot. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában