Ötnapos napközis tábor

2022.08.12. 19:00

Társas élményeket kínáltak a gyerekek számára Zalaháshágyon

Pénteken zárult az az ötnapos napközis tábor, amit idén már harmadik éve szervezett meg a településen élő és a községhez kötődő gyermekek számára a helyi önkormányzat. Élmények egész sora várta a résztvevőket.

Gyuricza Ferenc

A zalaháshágyi napközis tábor résztvevői

Forrás: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A programnak több célja is volt, egyrészt a szülőket szerették volna tehermentesíteni a szervezők, emellett hasznos elfoglaltságot kínáltak a résztvevőknek, de az is szándékukban állt, hogy kicsit jobban összehozzák a közösséget. A táborvezető Mihályi Erzsébet szerint erre nemcsak azért volt szükség, mert nehéz őket az okoseszközök mellől kimozdítani s társas élményeket kínálni számukra, hanem azért is, mert a helyi körülmények sem kedveznek túlzottan a kapcsolatok kialakításának. Ez utóbbi magyarázataként a táborvezető elmondta: a hat első osztályos korú zalaháshágyi kisgyermek négy különböző általános iskolában kezdi meg tanulmányait szeptemberben. 

– A táborban harminc gyermek vesz részt, ők a 4 és 13 év közötti korosztályból kerültek ki – tette még hozzá Mihályi Erzsébet. – A felügyeletükről, illetve a programok lebonyolításáról két pedagógus, egy pedagógiai asszisztens, a közös önkormányzati hivatal egyik dolgozója, valamint önkéntesek, apukák és közösségi szolgálatos középiskolások gondoskodtak. Emellett nagyon sok segítséget kaptunk a helyi vállalkozóktól, a szülők, nagyszülők pedig szörpökkel, gyümölcsökkel, süteményekkel halmoztak el bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában