Egyeztetés

2022.08.05. 17:30

Prizmáktól remélik a vadbalesetek csökkenését a dél-zalai települések

A 74-es főútvonal Nagykanizsához közeli szakasza mellett lévő települések önkormányzatai vadriasztó prizmák kihelyezését szeretnék elérni a vadbalesetek elkerülése érdekében.

Horváth-Balogh Attila

Forrás: Gergely Szilárd / ZH-Archívum

Ez ügyben nemrég megbeszélésre került sor Magyarszerdahelyen, melyről Marczin György polgármester tájékoztatta lapunkat. Mint elmondta: az egyeztetésen Bocska, Magyarszerdahely, Magyarszentmiklós, Fűzvölgy, Hosszúvölgy, Homokkomárom polgármesterei, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Kürtösmenti Vadászklub képviselője vettek részt. Elhangzott: az elmúlt 10 év adatai szerint a kihelyezett vadveszélyt jelző táblák ellenére gyakoriak a vadelütések, amelyek jelentős kárt okoznak mind a gépjárművezetőknek, mind a vadgazdálkodóknak. Emiatt vetődött fel az útszéljelző oszlopokra vadriasztó prizmák felhelyezésének lehetősége, amire már több helyen is van példa a megyében. A prizmák a járművek fényszórói által kibocsátott fényt az úttest jobb és bal oldala melletti területre szórják szét, a szokatlan, kék színű fényhatás a tapasztalatok szerint a vadakat megtorpanásra, illetve az úttól való menekülésre készteti. Az ötlettel mindenki egyetértett, ezért az ügyben még egy egyeztetésre sor kerül a közeljövőben, amire meghívják a másik vadászatra jogosult szervezet, a Hubertus Vadásztársaság képviselőjét is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában