A Szent János-hegyért dolgoznak

2022.08.15. 16:00

Okleveleket is átadtak a tormaföldei búcsún

Augusztus első hétvégéjén tartotta a hagyományos búcsút a névadó hegyháton a Szent János-hegyért Egyesület.

Korosa Titanilla

A két oklevéllel kitüntetett egyesületi tag

Az eseményről Keléné Juhász Ilona, a civil szervezet elnöke számolt be. Elmondta, hogy a rendezvényen több környékbeli és távolabbi település is képviseltette magát. Köszöntötte az egybegyűlteket Kondákor József, Tormafölde polgármestere, majd a szervezet elnöke tájékoztatta a jelenlévőket az egyesület elmúlt évi munkájáról. 

Keléné Juhász Ilona elsorolta, hogy megtartották hagyományos rendezvényeiket: a Vince- és Márton-napi összejövetelt, a pincejárást, társadalmi munkát szerveztek, melyen 20-25 fő részvételével elvégezték az aktuális évszakhoz kötődő feladataikat. Arról is beszélt, hogy több pályázaton sikeresen szerepelt az egyesület. A Magyar falu program Civil Alap keretében megvásárolták Tormaföldén a régi iskola épületét és a hozzá tartozó szolgálati lakást, ahol közösségi teret kívánnak kialakítani.

A további pályázati támogatások segítségével pedig színvonalasan tudják működtetni egyesületüket. Az is kiderült, hogy  az év folyamán tartott borminősítő versenyeken eredményesen szerepeltek a Szent János-hegy bortermelői. Szerveztek kirándulást is Szlovéniába. További céljaik, hogy szebbé, vonzóbbá tegyék a hegyhátat, illetve programjaikat tartalommal, a helyet élettel töltsék meg. 

A búcsú alkalmából oklevelet adtak át az egyesület két tagjának. Egyikük Mészáros István, aki anyagi támogatásban részesítette a szervezetet, s ezzel jelentősen hozzájárult a sikeres kiránduláshoz. A másik elismerést pedig Németh Kálmán kapta sokéves kimagasló, lelkiismeretes munkájáért.

A búcsúra szép számban érkeztek résztvevők a környékről, távolabbról és külföldről is. A műsorban a 100 Tagú Cigányzenekar művészei gondoskodtak a jó hangulatról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában