Hagyományteremtő céllal

2022.08.07. 16:24

Nyárforgó délután vidámságokkal Pakodon

Helybéli fellépőkkel színesített programokkal várták az érdeklődőket szombaton a Nyárforgón, azaz a pakodi családi és gyermeknapon, amit hagyományteremtő céllal először tavaly rendeztek meg.

Arany Gábor

Halek László a pakodi polgárrá fogadott gyermekekkel Fotó: A szerző

Az iskola udvarán megtartott rendezvény a polgárrá fogadással kezdődött, az óvodás korból kilépő pakodi gyermekek emléklapot és ajándékot vehettek át Halek László polgármestertől. Ennek magyarázata, hogy szeptembertől az apróságok - akárcsak a felnőttek - nap mint útnak indulnak más településre, ugyanis a pakodi iskola 2017-ben bezárta kapuit. Életükben ezt a jelentős változást jelent, és ezt kívánták ily módon is emlékezetessé tenni, és egyben erősíteni bennük a tudatot, hogy ők pakodiak.

Az ünnepi pillanatokat követően léptek fel a Westside Dance  School táncosai, köztük helybeli fiatal is. A délután további műsoraiban láthatta a közönség egyebek mellett a Pakodi Pántlikák csoport produkcióját, a helyi Margaréta Dalkört, a pókaszepetki Őszirózsa Dal- és Szinjátszókör előadását, és fellépett a Lélekmadár Énekegyüttes.
A Nyárforgó délutánon a családok megmérettethették magukat a vicces hétpróbán is, egyebek mellett szalmabála gurítása és szivacsos vízhordás várt a bátrakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában