Élő bivaly volt a fődíj a tombolán

2022.08.09. 11:35

Nagy siker volt a Szapáry-nap Szécsiszigeten

Az elmúlt hétvégén, két év kihagyás után, újra megrendezték a településen a hagyományos Szapáry-napot, immár 16. alkalommal. A rengeteg résztvevő sikeres napot töltött együtt, amelyet a színes kulturális program még sokszínűbbé tett. A helyiek mellett a térségből is sok érdeklődő érkezett Szécsiszigetre.

Korosa Titanilla

A főzőversenyre nevezők száma rekordot döntött, 34 csapat jelentkezett Fotó: Gergely Szilárd

Nagy István, a falu polgármester elmondta: némi aggódással várták az idei Szapáry-napot, hiszen két év szünet után hirdették meg, és tartottak tőle, hogy kevesebb főzőcsapat, érdeklődő érkezik, de végül kellemesen csalódtak. A főzőversenyre nevezők száma rekordot döntött, 34 csapat jelentkezett. A faluban szinte nincs olyan család, amely nem volt érintett e programban. Többségében helyiek indultak, de jelentkezett társaság Zalaegerszegről, Szentesről, Szigetszentmiklósról, Rigyácról, Lovásziból, Gutorföldéről, Oroszlányból és más helyekről is.

- A Szapáry-nap iránti érdeklődés töretlen és a térségben szinte egyedülálló - jelezte Nagy István. - Az idei programot is kiváló hangulat, jókedv és sok élmény jellemezte ezer fölötti látogatóval. Újdonsággal is készültünk ez alkalommal, a tombolán fődíjként kisorsoltunk egy bivaly bikát a helyi rezervátumból. Nagy érdeklődés és várakozás előzte meg a sorsolást, a tombola árusítási helyén sorban álltak az érdeklődők, volt, aki csak emiatt jött el a Szapáry-napra. A bivalyt végül egy helyi lakos vezethette haza. 

A programokról szólva Nagy István elmondta, hogy könnyed műsorokkal töltötték meg a napot. Fellépett a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola tánckara, élő koncertet adott Budapestről a Jump Rock Band, Polgár Peti mulatós paródiával érkezett, este Dj Szatmári & Szakos Andi, utánuk pedig a Hélium zenekar adta a talpalávalót. A kísérőprogramok közt a gyerekeket körhinta, légvár, agyagozás, csillámtetoválás, henna- és arcfestés várta.

A megjelenteket köszöntötte Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki gratulált az eseményhez és közreműködött a főzőverseny eredményhirdetésén, a díjak kiosztásánál. A nyertes egy zalaegerszegi csapat lett. A nevezési díj fejében 2 kilogramm bivalyhúst kaptak a csapatok, így az étkek többsége ebből készült. A legjobb három főzőcsapat kupát és ajándékcsomagot nyert, ezt a szervező Szapáry Egyesület, a szécsiszigeti származású Szokoli Ferenc által Esztergomban alapított Csülök Csárda, illetve a helyi sportegyesület ajánlotta fel, valamint minden csapat kapott egy üveg behűtött pezsgőt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában