Hamarosan kezdődik az útburkolat teljes felújítása

2022.08.18. 20:30

Kicserélték a gerincvezetéket a zalaegerszegi Iskola utcában

Kicserélték az elöregedett vízvezetéket az Iskola utcában, ahol hamarosan megkezdődhet az útburkolat teljes felújítása is.

Arany Gábor

Arnhoffer András, Somlai Péter, a polgármesteri hivatal közmű- és mélyépítő szakreferense, valamint Domján István az új vezeték bekötésénél Fotó: A szerző

Erről számoltak be csütörtökön a helyszínen tartott tájékoztatón.

Domján István, a településrész önkormányzati képviselője elmondta,  hogy Andráshida nagy forgalmú útvonalai közé tartozik az Iskola utca, ahol korábban még autóbuszjárat is közlekedett. Az oktatási intézménybe és az óvodába nagyon sokan érkeznek gépkocsival, ezért különösen fontos, hogy szünidőben történt meg a gerincvezeték felújítása. Erről a kivitelező Zalavíz Zrt. vezérigazgatója, Arnhoffer András elmondta, hogy a 150 mm-es, 42 éve lefektetett azbesztvezeték már élettartama vége felé járt, rendkívüli módon, tízszeresére megnőtt a csőtörések veszélye. Ezért a gerincvezetéket 285 méter hosszban cserélték ki műanyag csőre, valamint kiépítettek két darab kitörésbiztos tűzcsapot is az utcában. Az ivóvízvezeték rekonstrukciója 33 millió forintba került, ennek 70 százalékát pályázati támogatás fedezte, a többit az önkormányzati költségvetésből fizették. Jelenleg a vezeték nyomáspróbáját végzik és ellenőrzik a vízminőséget,  amennyiben megfelelő eredményeket kapnak, akkor folytatódik régi bekötések kiváltása, az ingatlanok csatlakoztatása a hálózatra.

Domján István arról is beszámolt, hogy várhatóan még ősszel elkezdődik az Iskola utca teljes felújítása 260 méter hosszban. A központi költségvetésből finanszírozott Kovács Károly városépítő program részeként az úttest, a két oldali járda, a szegély, a csapadék elvezetése épül át. A várakozóhelyek száma is bővül huszonkettővel, ily módon félszáz autó állhat meg majd az intézmény közelében. A beruházás költsége még nem ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában