Tekerj a zöldbe!

2022.08.02. 11:16

Kerékpártúra Hetésben – A szlovén-magyar határ mentén bicikliztek

Tekerj a zöldbe! felhívással tartottak kerékpáros túrát az elmúlt hétvégén Hetésben a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség, Bödeháza önkormányzata és a Mesés Hetés Egyesület szervezésében, az Aktív Magyarország támogatásával.

Korosa Titanilla

A túrázók útközben az egyik határkőnél

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Bedő Andrea szervező, Bödeháza polgármestere elmondta: a térségben néhány éve a Mesés Hetés Zöldút mintaprojekt - mely elnyerte az Európai Bizottság Tájdíját és a Magyar Tájdíjat is – lebonyolításakor már elkötelezték magukat a kerékpáros turizmus mellett. A mostani biciklis esemény jó alkalom volt arra, hogy a magyar-szlovén határ menti térséget bemutassák a résztvevőknek. Bár a szombat délutáni induláskor még esett az eső, de hamarosan kisütött a nap, és az időjárás a továbbiakban nem hátráltatta a bicikliseket, akik között voltak Kispáliból érkezett vendégek is. A túrázók két csoportban Bödeházáról indultak a szomszédos szlovén Zsitkóc felé, majd Kámaháza, Radamos, Bánuta, Hídvég, Göntérháza érintésével érkeztek vissza Magyarországra, ahol Zalaszombatfán, Szíjártóházán, Gáborjánházán is megálltak, végül Bödeházán a kultúrpajtában zárták a programot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában