Fejlesztés

2022.08.19. 10:30

Játszóteret kapnak a gyerekek Murarátkán

A napokban elkészült a dél-zalai község közterületi játszótere. A Magyar falu program támogatásával három elemet telepített az önkormányzat a település központjába, a vendégházként használt volt iskolaépület szomszédságába.

Gyuricza Ferenc

Gyergyák Zoltán az újonnan kialakított játszótéren Fotó: Gyuricza Ferenc

Minderről Gyergyák Zoltán polgármester tájékoztatta portálunkat. Elmondta: a 240 lakosú községben mintegy ötven gyermek él, ám játszótérrel korábban nem rendelkeztek, ezért is tartották kiemelten fontosnak a beruházást. A Magyar falu program felhívására pályáztak, tartaléklistáról 4 millió 932 millió forintot kaptak. Ebből csúszdával egybeépített komplex mászóvárat, egy mérleghintát, valamint egy páros mérleghintát vásároltak, illetve az előírásoknak megfelelően ütésálló felületet alakítottak ki a játékok alatt. 

- A vendégház melletti területen található egy régi homokozó, ezt az önkormányzat a saját költségére szintén felújíttatja – folytatta a polgármester, hozzátéve, hogy a játszótér avatóját szeptember 4-én, a szüreti rendezvényen tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában