Kényelmes és biztonságos

2022.08.01. 12:50

Járdát építenek Zalaszentbalázson

Közel 800 méter hosszúságban épül új járdaszakasz a dél-zalai településen.

Horváth-Balogh Attila

Képünkön épp munkában Horváth Ferenc és Bogdán Krisztián

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Mint azt Hencsei Margit polgármestertől megtudtuk: az egész faluban nagyon rossz állapotúak a járdák, ezért évek óta folyamatosan pályáztak a felújításukra, mindeddig sikertelenül. Végül a 2021-ben a Belügyminisztériumhoz benyújtott pályázatuk sikerrel járt, 3.500.000 forint önerő vállalása mellett 19.700.000 forint támogatást nyert a zalaszentbalázsi önkormányzat.

– Idén pedig a Magyar Falu Program keretében nyertünk további 9.570.000 forint támogatást, ehhez nem kellett önerőt vállalnunk – jelezte a polgármester. – Így a kettő pályázatból összesen 780 méter hosszban tudunk 1,20 méter széles aszfaltos járdát építeni. Az új járda szegélykövezése és a betonalap elkészítése a vége felé közelít, utána következik teljes hosszban az aszfaltozás. Nagyon örülünk a fejlesztésnek, az érintett szakaszok mellett lakók hamarosan kényelmes, biztonságos járdán közlekedhetnek.

A településvezető hozzátette: a járdaépítéssel párhuzamosan folyik a vis maior pályázatuk megvalósítása is. A tavalyi évi nagy esőzések után nyújtott be pályázatot az önkormányzat négy belterületi árok kiárkolására. A Belügyminisztérium a munkálatokhoz 5.416.000 forint támogatást biztosít, ehhez az önkormányzatnak 541.000 forint önerőt hozzátenni. Néhány héten belül ezek a munkálatok is befejeződnek - jelezte végül Hencsei Margit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában