A város óvodáinak gyűjtenek idén

2022.08.13. 16:00

Ismét főzőcsapatokkal telt meg az Aquacity

Szombaton ismét főzőcsapatok és fürdőzők népesítették be a zalaegerszegi Aquacity-t. A város legnagyobb, estig tartó jótékonysági rendezvényén ezúttal a város óvodáinak gyűjtenek.

Mozsár Eszter

Idén közel félszáz csapat jelentkezett, hogy segítse a nemes célt, az adományokból játékokat és eszközöket vásárolnak majd. A pandémia miatt csupán egyetlen egyszer, 2020-ban maradt el a rendezvény.

 

Az adományok gyűjtése során legtöbbször oktatási vagy szociális, egészségügyi intézményeket támogattak, a város és környék közössége mindig azonnal megmozdult a felhívásra. A bevétel három részből tevődik össze, a látogatói belépők árából, a főzőcsapatok által eladott ételek árából, valamint a helyi cégek felajánlásaiból. Tavaly 65 főzőcsapat közel 2,8 millió forintot gyűjtött össze, 5 és fél millió forintért értékesítettek jegyeket, valamint harminc vállalkozás ajánlott fel további 3,8 millió forintot.

Balaicz Zoltán polgármester a város elismerő oklevelét nyújtotta át Bánhegyi Péternek.
Forrás: Pezzetta Umberto

Az idén 20 esztendős vízicsúszda- és élménypark jubileumáról is megemlékeztek délelőtt, amikor Balaicz Zoltán polgármester és Bánhegyi Péter, a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezetője idézte fel az elmúlt két évtized legfontosabb eseményeit.

A vidám és jó hangulatú rendezvényről vasárnap bővebben is beszámolunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában