Tájjellegű ételeket is kóstolhattak

2022.08.15. 14:01

Idén is megtartották a Hetés Fesztivált Bödeházán

Idén is megrendezték a Hetés Fesztivált a településen. Biciklitúra, két kiállítás, kézművesek és helyi termelők várták az érdeklődőket, akik tájjellegű ételeket is kóstolhattak.

Korosa Titanilla

A baba alakú, diós, mákos, mazsolás fumu mindig népszerű, balról Szőkéné Csuka Edit, a Mesés Hetés Egyesület elnöke

Forrás: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Bedő Andrea polgármester elmondta, hogy tavaly a Houses projekt keretein belül új eseménye lett a falunak, a Hetés Fesztivál, melyet idén a település önkormányzata és a Mesés Hetés Egyesület közösen rendezett meg. A szervezők célja egy emberléptékű rendezvény megvalósítása, ahol a lényeg, hogy a Hetést szerető emberek találkozzanak és jól érezzék magukat, nem rohanva, kényelmesen beszélgetve, jó hangulatban. A programban szerepelt két kiállítás: hagyományos régi és újabb, modern mintájú hetési szőtteseket mutatott be Hácskó Imréné népi ipaművész, a másik tárlat pedig Zala megye településeit láttatta képeslapokon. A szervezők a megye 257 településének önkormányzatához küldtek Bödeházáról képeslapot azzal a szándékkal, hogy a megkeresettek is küldjenek városukról, falujukról a Hetés Fesztiválra. A felhívásra 82 településről válaszoltak, ezek a képeslapok voltak láthatók a fesztiválon.

A rendezvényen Hetésre jellemző ételek készültek: volt fumu és kemencében sült kerek perec is, és mindenki megkóstolhatta a zalai lángost. Emellett kosárfonó bemutató, gyereksarok és játékok színesítették a kínálatot, valamint a Zalaszombatfán élő Árvay László képzőművész mutatta meg szobrait. A bátrabbak pedig a szombati esőben is vállaltak egy rövidebb kerékpártúrát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában