Félpályás útlezárás

2022.08.03. 11:34

Gázvezeték-rekonstrukció zajlik a zalaegerszegi Rákóczi úton (videó)

Kétszázötven méteres szakaszon cseréli ki a kis- és középnyomású gázelosztó vezetékeket az E.ON Kö­zép-dunántúli Gázhálózati Zrt. a megyeszékhelyi Rákóczi Ferenc utcában a Kert és a Könyök utca közti szakaszon. A hétfőn kezdett munkálatok a tervek szerint egy hónapig tartanak.

Arany Gábor

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Varga Ivett, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője érdeklődésünkre közölte, hogy az összesen 500 méter vezetéket érintő rekonstrukció miatt 270 méter hosszban bontják fel az utca burkolatát.  A gázközmű-­rekonstrukcióval érintett területen dolgozók biztonsága és a közlekedés fenntartása érdekében sebességkorlátozás, félpályás útlezárás, valamint jelzőlámpás forgalomirányítás fogadja az erre közlekedőket, ezért érdemes kerülőutat választani. A vezetékcserét több ütemben hajtják végre, az elkészült szakaszokon az útburkolatot ideiglenesen állítják helyre, a végleges kijavítása később történik meg.

Csak emlékeztetőül: a Rákóczi utca burkolatát és vízi közműveit a Mártírok útja és a Gasparich utca között 2016-ban újították fel közel negyedmilliárd forintos költséggel.

Varga Ivett arról is szólt, hogy a gázvezetékek rekonstrukciója folytatódik, mégpedig a Kert és Arany János utcától keleti irányban a Kazinczy téren át egészen a nagytemplomig.  Ezek a munkálatok jövőre kezdődnek, de az időpontja még nincs meghatározva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában