Fogathajtás

2022.08.08. 09:30

Fogatok versenye Lentiben - Erős mezőny állt rajthoz a bajnokságban

Vasárnap „C”, illetve „D” kategóriában is versenyt rendeztek a kettesfogathajtóknak a városban.

Korosa Titanilla

Szalár Róbert nyerte a versenyt Lentiben Fotó: Korosa Titanilla

A Konkoly Lovardában megtartott megmérettetés a Zala Megyei Fogathajtó Bajnokság soron következő, pontszerző versenye volt. A bajnoki sorrend az elért öt legjobb eredmény alapján alakul ki a versenyek végeztével. Akadályhajtásban 14 fogat állt rajthoz, illetve ketten versenyen kívül teljesítették a pályát. Erős mezőny gyűlt össze, hiszen korábbi győztesek is rajthoz álltak. Két fordulót rendeztek a hajtóknak „C” kategóriában, a hibátlanok közt összevetéssel döntöttek az eredményről. Ez alkalommal „D” kategóriás fogathajtók is megmérették magukat, itt nyolcan indultak egyfordulós akadályhajtásban. Kiegészítő versenyszám is színesítette a programot, a „C” kategóriás indulók vadászhajtásban is megmutatták tudásukat.

A megnyitón Horváth László polgármester is köszöntötte a megjelenteket, köszönetet mondott a verseny lebonyolításáért a szervezőknek, szponzoroknak, majd a magyar lovas hagyományokról szólt. Már a délelőtti kezdésnél szép számú érdeklődő tapsolt a fogathajtóknak. A nap folyamán több kiegészítő programmal is kedveskedtek a szervezők a látogatóknak, külön a gyerekeknek is készültek, a kisebbek például lovagolhattak a versenyt követően, de volt kirakodóvásár, valamint széles körű gasztronómiai kínálat is.

Délután már az eredményhirdetéshez sorakoztak fel a hajtók a szoros versengés után. A „C” kategóriában akadályhajtásban és vadászhajtásban is Szalár Róbert (Zalalövő és Környéke LSE) diadalmaskodott. A „D” kategóriában Bodorkós Róbert (Főnix LSE) lett az első.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában