Kovács Károly Városépítő Program

2022.08.15. 20:00

Felújították a zalaegerszegi Borostyán sor egy részének útburkolatát

A megyeszékhely fejlesztéseit összefoglaló, úgynevezett arányos városfejlesztési koncepció alapján, a Kovács Károly Városépítő Program (KKVP) részeként, állami támogatással valósult meg a Kertvárosban található Borostyán soron az az útfelújítás, amelyről hétfőn sajtótájékoztató keretében számolt be Balaicz Zoltán polgármester és Orosz Ferencné, a városrész önkormányzati képviselője.

Arany Horváth Zsuzsa

Orosz Ferencné, Balaicz Zoltán és Péter Gyöngyi, a polgármesteri hivatal kommunikációs szakreferense a sajtótájékoztatón Fotó: Pezzetta Umberto

- A kertvárosi területetek, köszönhetően Orosz Ferencné képviselői tevékenységének, már eddig is profitálhattak a KKVP jóvoltából megvalósított, közösségi célokat szolgáló fejlesztésekből, s a közeljövőben újabb felújításról számolhatnak be a város működéséért dolgozó döntéshozók és kivitelezők - mondta a helyszínen a megyeszékhely vezetője, hozzátéve, az önkormányzati képviselők a körzetük fejlődését szem előtt tartva végzik feladatukat, közülük is kiemelkedik a szóban forgó kertvárosi rész képviselőjének, Orosz Ferencnének a szűkebb közösséget szolgáló szorgalma. 

A Borostyán sornál élők régóta kérték az önkormányzattól, hogy a garázsok és lakóházak közelében lévő murvás út az időjárásnak és a domborzati viszonyoknak jobban ellenálló burkolatot kapjon, ennek az igénynek a 2021 novembere és 2022 augusztusa között zajló felújítási munkálatok tettek eleget. A zúzalékos burkolat helyett 136 méter hosszúságban 4-4,5 méter szélességben aszfaltszőnyegeztek, 50 méteren szegélyt raktak, valamint a meglévő csapadékelvezetőket is felújították és kitisztították a földárkokat a Szabadics Zrt. és a Horváth Ép Kft. munkatársai.  A felújítási munkálatok összesen 18 millió forintba kerültek. 

-  A Kertvárosban mindig figyelünk arra, hogy hol válik aktuálissá a környezet rendezettségét és a biztonságos közlekedést biztosító objektumok felújítása, az intézmények karbantartása. Örömmel mondhatom, hogy a kéréseinket az önkormányzat figyelembe veszi, a segítséget megkapjuk a megújító-felújító terveinkhez, így a Kertváros folyamatos fejlesztés területe, itt például világítással is kiegészült az útfelújítás -mondta az útavató sajtótájékoztatón Orosz Ferencné. - Szeretném jelezni, hogy hamarosan több parkolóhelyet is átadhatunk a rendeltetésének - Babits utca, Bodza lakópark, Hegyalja út, Köztársaság útja -, a tanévkezdéskor, azaz szeptember 2-án pedig az Eötvös-iskola felújításának befejezését is bejelenthetjük, ami régi vágyunk volt. Nekem különösen közel áll a szívemhez, hiszen itt tanultak az én gyermekeim is. 

Az Eötvös-iskola felújítása 480 millió forintos beruházást jelent, tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában