A falu nem a múltat jelenti, hanem a jövőt

2022.08.06. 17:30

Felújított játszótér szolgálja a közösséget Döbröcén

Mintegy ötmillió forintból felújították s kibővítették Döbröce óvodai játszóterét, amelyet Nagy Bálint államtitkár, országgyűlési képviselő adott át a hétvégén.

Péter B. Árpád

Helyi fiatalok közreműködésével avatták fel a megújult játszóteret, balról Gulyás András, jobbról Nagy Bálint Fotó: A szerző

Helyi fiatalok közreműködésével avatták fel a megújult játszóteret, balról Gulyás András, jobbról Nagy Bálint Fotó: A szerző

A beruházást a Magyar falu program (MFP) támogatta, s ezzel Döbröcén „a mai kor követelményeinek és szabályainak megfelelő mozgási, készségfejlesztési lehetőséget biztosítanak az óvodásoknak és a kisiskolásoknak” – hangsúlyozta az átadón Gulyás András polgármester. 

A település vezetője kiemelte: „ünnep ez a nap a község életében”, s megköszönte az önkormányzat dolgozóinak a már meglévő játékok felújítását, illetve a közreműködést a kibővült, megszépült park kialakításában, majd elismeréssel szólt a helyiekről, akik türelemmel s együtműködően várták, hogy a munkálatokkal végezzenek. 

Nagy Bálint beruházási államtitkár, a térség parlamenti képviselője emlékeztetett: szükség volt a játszótér felújítására, hiszen a korábbi már nem felelt meg a kisgyermekek igényeinek.

A politikus elmondta azt is, a fejlesztés nem járt környezetkárosító hatással, s a játszótérre csak megfelelő minőségű, tanúsítvánnyal rendelkező eszközök kerültek, így például mászóvár, egyensúlyozó és lépegető. Ezen felül az MFP-s forrás lehetővé tette, hogy megújítsák, lecseréljék a kerítést és a kaput is, így biztonságosabbá vált a park használata.

A beruházási államtitkár, országgyűlési képviselő szerint a majdnem ötmilliós fejlesztésnek köszönhetően Döbröce vonzóbb lett a kisgyermekes családok körében, s a fejlesztés nemcsak a helyiek kényelmét, pihenését szolgálja, hanem a településre látogató vendégekét, turistákét is. 

Nagy Bálint lapunk kérdésére leszögezte: a kormány folytatja a Magyar falu programot, amelynek fontos célja, hogy a vidéki élet komfortosabbá váljon. A politikus hangsúlyozta, számukra „a falu nem a múltat jelenti, hanem a jövőt”.

– Amikor a kormány a magyar családokat s a vidéket támogatja, akkor a társadalom legkisebb egységére, a családra gondol – szögezte le a politikus. – Minden olyan fejlesztés, beruházás nagyon fontos, amely őket szolgálja, segíti, s ezek sorát a jövőben folytatni kell. 

Nagy Bálint hozzátette: Döbröce jó példa, hiszen aktív a helyi közösség, ez a fejlesztés pedig a térségben, a szomszédos településen élő gyermekeket is várja. Ez a fajta együttműködés, gondolkodás jövőbe mutató. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában