Langallót és pizzát sütöttek

2022.08.08. 09:00

Falunap volt Kálócfán

Vasárnap falunapot és a hagyományos Szent Lőrinc-napi búcsút ünnepelték a településen.

Korosa Titanilla

Kemencés étkek is készültek, (b-j) Szabó Józsefné, Vigh László, Szabó András és Simon Tiborné Fotó: A szerző

Szabó András polgármester elmondta, hogy sokszínű programot szerveztek és köszönetet mondott mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult a rendezvény lebonyolításához. A gyerekeket légvár, játszóház, lövészet, népi fajátékok várták, de korongozni is lehetett Horváth Csaba fazekas mesterrel, illetve a gyenesdiási lövészklub tagjainak közreműködésével célba lőni. Fellépett Mutyi bohóc és a Kredenc együttes, majd Beni zenélt. A kemencében langalló és pizza sült a vendégeknek, illetve pincepörkölt is készült, úgyhogy a vendéglátásra sem lehetett panasz. 

Köszöntőt mondott a rendezvényen Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, aki elmondta a helyi közösségnek, hogy egy korábbi eseményen egy ellenzéki parlamenti képviselő a fakitermelésre vonatkozó új, azt megkönnyítő szabályokkal kapcsolatban azt a kérdést tette fel neki, hogy mit szól, ahhoz, hogy minden erdőt letarolnak majd. Vigh László elmondta, hogy az új szabályozás nem erről szól, hiszen a fakitermelés ezután is tervszerűen történik, az erdőkben engedéllyel lehet kitermelni a vágásérettek fákat. Arról is beszélt, hogy a vidék reneszánszát éli, fogynak az eladó házak, házhelyek a falvakban, a korábban hátrányosnak tartott falusi élettér ma már vonzó. A vidék  - a képviselő szerint - válságálló, de arra kért mindenkit, hogy ésszerűen tervezzék a következő esztendőket, mert a szomszédunkban zajló háború akár még évekig eltarthat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában