Főzőversenyt is rendeztek

2022.08.07. 20:30

Eszközátadás és falunap Kerkafalván

Vasárnap a falunapi rendezvényen a Magyar falu programban elnyert fűnyíró traktor átadására is sor került.

Korosa Titanilla

Az új fűnyíró traktort is átadták, b-j Vigh László, Mácsek Attila és Takácsné Horváth Beáta önkormányzati képviselők és Nemes Kálmán Fotó: A szerző

A helyi kultúrháznál vasárnap délelőtt kezdődött el a program főzőversennyel, melyen 5 csapat indul. Az étkeket délután zsűrizték is, készült például körömpörkölt, de a nyertes a szarvaspörköltet cukkinifánkkal kínáló helyi csapat lett. Az összejövetel megnyitóján Nemes Kálmán polgármester a településen megvalósult fejlesztésekről szólt. Elmondta, hogy az elmúlt években és a mostani időszakban mintegy 200 millió forint támogatás jutott a faluba. Egyebek mellett megújult a kultúrház, de nyertek falubuszt is, továbbá 9 millió forintot a kultúrház melletti melléképület felújítására. Mezei utak megújítására pedig 106 millió forintot, várhatóan szeptemberben kezdődik majd a kivitelezés. Saját erőből aszfaltoztak a Kossuth utcában a Start-program keretében közel 1,7 millió forint értékben. A könyvtár belső felújítását is végzik, az épület külső rendbe tételét pedig jövőre tervezik. Emellett a református templom és a parókia megújítására is került összesen 40 millió forint támogatás.

 

Részt vett a rendezvényen Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is, aki arról beszélt, hogy a vidék, a falvak egyre szimpatikusabbá válnak, többen ingatlant vásárolnak és beköltöznek. A képviselő jelenünk aktuálpolitikai helyzetére is kitért azt hangsúlyozva, hogy mennyire fontos, hogy a gazdaság működőképes, fenntartható maradjon. 

A beszédeket követően a fűnyíró traktor átadása következett, melyet mintegy 1,7 forint értékben szereztek be. Az eszköz jó szolgálatot tesz a két temető és közterek rendben tartásában. A hivatalos után a szórakoztató program következett fellépőkkel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában