Vasárnapig tart a zalai fehér borok fesztiválja

2022.08.04. 20:00

Elkezdődött a 30. Zalai Borcégér

Szerdán kezdődött és vasárnapig tart a 30. Zalai Borcégér – Keszthelyi Borünnep. A Balaton-parti fürdővárosban ismét változatos kulturális és szórakoztató programokkal, gasztronómia kínálattal várják a kikapcsolódni vágyókat. A programot a Széchenyi 2020 Európai Szociális Alap forrásából valósítják meg.

Mozsár Eszter

A 30. Zalai Borcégér hivatalos megnyitóján Manninger Jenő keszthelyi polgármester (jobbról második), Vozár Péterné alpolgármester (középen) és Horváth Tamás önkormányzati képviselő (balra) a Da Bibere Zalai Borlovagrend tagjaival.

Fotó: Belovári András

Három évtizedes tapasztalat van immár a szervező Goldmark Károly Művelődési Központ mögött, akiknek munkáját a város önkormányzata és a Da Bibere Zalai Borlovagrend is segíti. Osvald Bálint igazgatóhelyettes lapunknak elmondta, a borünnep alapítóinak és szervezőinek legfőbb célja a zalai termelők borainak népszerűsítése.

Forrás: Pezzetta Umberto

- A kitelepülő borházak többsége a megyéből érkezett, tizenkettő zalai standdal, valamint egy Szent György-hegyi és egy badacsonyi pincészettel találkozhatnak. A nagy hírű, régi borászok mellett fiatalabb pincészeteket is megjelentek, olyanok, akik először vesznek részt a fesztiválon. Öröm számunkra, hogy három évtized alatt kinevelődött az a fiatalabb generáció, akik tovább viszik a hagyományt, a szakmát. A gasztronómiai kínálatunkra ugyancsak a hagyományok őrzése a jellemző, így leginkább tipikus zalai ételeket fogyaszthatnak a vendégek. Bár néhány borház kínál ma divatos rosét vagy habzó bort, a rendezvénynek mégiscsak a zalai fehér bor a védjegye. Az Agrártudományi Egyetem berkein belül Dr. Bakonyi Károly szőlőnemesítő készítette el a Cserszegi fűszerest, ez szinte mindegyik pincészet repertoárjában megtalálható az Olaszrizling, az Irsai Olivér vagy a Chardonnay mellett – mondta Osvald Bálint.

Forrás: Pezzetta Umberto

A kora esti órákban a gyermekprogramok mellett helyi, illetve környékbeli zenészeknek, együtteseknek adnak fellépési lehetőséget, akiket országosan ismert előadók követnek. Az estéket tánczenével, utcabállal, diszkóval zárják.

Forrás: Pezzetta Umberto

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában