Találkozó

2022.08.16. 17:00

Egykor esztergályosnak tanultak

A Nagykanizsán egykor működő kőolajipari gépgyárban, a DKG-ban végzett esztergályostanulók a közelmúltban együtt ünnepelték meg szakmunkássá válásuk hatvanadik évfordulóját.

ZH

Fotó: ZH

Az összejövetelen elhangzott: az elmúlt évtizedek és a közben lezajlott társadalmi változások sokféle szakmai és egyéb kihívások elé állították a néhai osztálytársakat. Volt közöttük, aki további szakmai és egyéb iskolai végzettséget szerzett, más eredeti szakmájában vállalkozóvá vált, diplomázott vagy éppen szakmunkásképzőben oktatott. Egyik társuk évtizedek óta az Egyesült Államokban él, az egykor Kanizsán kitanult esztergályosságtól azonban nem távolodott el, forgácsoló szakmai vállalkozást vezet ugyanis a tengerentúlon. A Honvéd Kaszinóban július 30-án megtartott, vacsorával egybekötött program során a baráti beszélgetések sok mindent érintettek: emlékeket idéztek, nosztalgiáztak, eszmét cseréltek a jelenről, és megfogalmazták a jövővel kapcsolatos reményeiket is. A bányászhimnusz eléneklésével pedig tisztelegtek elhunyt társaik emléke előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában