Oklevelet kapott a zalaegerszegi kisfiú

2022.08.30. 09:30

Driftes rekordot állított fel az ötéves Szász Péter

A legfiatalabb driftelő autós sportolóként állított be haza rekordot Szász Péter. Az eredményt tanúsító oklevelet hétfőn vehette át Balaicz Zoltán polgármestertől az alsóerdei szabadidőközpontban.

Arany Gábor

Szász Péter átveszi az oklevelet Balaicz Zoltántól Fotó: Arany Gábor

Az ötéves zalaegerszegi kisfiú vezetési képességeiről lapunkban korábban beszámoltunk már, elektromos hajtású, 24 voltos Ford Mustang GT típusú autójával felnőtteket megszégyenítő módon manőverezik, azaz driftel, kipörgő kerekekkel, a hátuljával kitörő járművet precíz íveken tartja kordában. Péter már négyéves korában rákapott a driftre, ez adta az ötletet édesapja, Szász András számára a rekordkísérletre. A feladat pedig a 123,5 centi hosszú autóval átdriftelni az ennél alig 10 centivel távolabb lévő két akadály között. Az augusztus 11-én sikeresen abszolvált feladatot a Magyar Rekord Egyesület hitelesítette, a tanúsító diplomát hétfőn vette át Szász Péter.

Mindenki tehetséges valamiben, a nagy kérdés, hogy ez valaha kiderül-e? Nos, Szász Péter képessége már most megmutatkozik, fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester az oklevél átnyújtása után. Majd így folytatta: lelki szemeim előtt már látom, amint majdan a ZalaZone tesztpályán különböző mérnöki feladatokat lát el Péter. Teret kell engedni minden tehetségnek, és a kibontakoztatásához megfelelő környezetet kell teremtenünk, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában