Adomány

2022.08.18. 19:30

Bútorokat kaptak a gyermekotthonok (videó)

A Zala Megyei Gyermekvédelmi Központban csütörtökön ünnepélyes keretek között adták át azt az 1,5 millió forint értékű eszközadományt, amellyel a 2018-ban alapított Gattyán Alapítvány segíti a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek nevelését.

Arany Horváth Zsuzsa

A gyerekek birtokba vették az új bútorokat Fotó: Pezzetta Umberto

Horváth Gyöngyi intézményvezető portálunknak elmondta, 15 telephelyükre kerülhettek az adomány jóvoltából beszerzett bútorok, szekrények, komódok, asztalok, pelenkázók, kiságyak, székek. Az intézmény maga választotta ki, hogy az értékhatár keretében mire van szükség. A zalaegerszegi Landorhegyi úti központban már birtokba is vették a gyermekek a bútorokat.

Az intézmény jelenleg 200 gyermekről gondoskodik 18 éves korig, a legkisebb e pillanatban csupán háromhetes újszülött. Nagyon sok civil szervezet támogatását tudhatják maguk mögött, hangsúlyozta Horváth Gyöngyi.

Az adomány átadásakor Világi Szidónia, az alapítvány kurátora elmondta, 28 intézménynek juttattak az elmúlt fél évben eszközvásárlásra szánt forrást, Zalából Vas megyébe igyekeztek missziójuk teljesítésére. A karitatív tevékenységet folytatni szeretnék, az állami gondoskodásban élő gyerekek sorsát figyelemmel kísérik, oktatásukat is segítik.  

A rendezvényen Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének vezetője is köszönetet mondott a támogatásért. A zalaegerszegi központban élő kisgyermekek pedig versekkel, énekekkel és apró ajándékokkal fejezték ki hálájukat az alapítvány képviselőinek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában