Kalandok két keréken

2022.08.17. 16:00

A nagykanizsai Rozgonyi-iskola kerékpáros tábort tartott

A Tiszta Formák Alapítvány, a Rozgonyi Általános Iskola Diákjaiért Alapítvány és a Nagykanizsai Tankerületi Központ támogatásával az Őrségben tartotta 14. (Kul)Turisztikai táborát a nagykanizsai Rozgonyi-iskola kerékpáros csapata.

Benedek Bálint

A gyerekek olykor 75 kilométert is megtettek a kerékpárokkal és rengeteg élménnyel tértek haza

Forrás: ZH

Az idén 22 fiatal fedezte fel a környéket kerékpárral, pedagógusok irányításával Őrimagyarósdról indulva, csillagtúraszerűen. Az egyik szervező, Jeszenői Csaba testnevelő tanár elmondta: nyitott szemmel és lélekkel járva, no meg itthoni előkészületek után 206 kilométernyi út során 25 települést, illetve az Őrségi Nemzeti Park területét érintették.

- A gyerekek mindig nagy élvezettel vetik bele magukat a programokba, persze legjobban a kerékpározást várják - mesélte a pedagógus. - Alapvetően nem sporttábor a mienk, de előfordult, hogy egy nap alatt 75 kilométert is megtettünk. A gyerekek felkészültségéhez kétség sem fért, hiszen közülük sokan naponta tekernek. Emellett kulturális és történelmi kalandozásban vehettek részt, például ellátogattunk számos emlékműhöz, de felkerestünk különféle épített értékeket is. Megnéztük a szoknyás haranglábakat, a pityerszeri skanzent, templomokat, és megcsodáltuk az őrségi falvak utcaképét.

A fiatalokat lenyűgözte a természet közelsége, hiszen láthattak marhacsordákat, bölényeket, sőt még eurázsiai vadlovakat is. Nagy szerencséjükre a fehér mellett ritkaságnak számító fekete gólyákat is láttak. Szintén örültek annak, hogy személyesen találkozhattak a Kossuth-díjas Miklósa Erika operaénekessel, Szarvas József színművésszel és Berecz András mesemondóval, utóbbinak műsorát megtekinthették a Kaszás Attila Pajtaszínházban Viszákon. Mindannyian alig várják a jövő évi, immár 15. jubileumi tábor kalandjait a Balaton-felvidéken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában