Programok

2022.08.16. 08:30

Főzőversenyt rendeztek a pusztaedericsi falunapon

A kedvezőtlen időjárás, a délelőtti esőzés ellenére is nagy érdeklődés mellett rendezték meg a közép-zalai település hagyományos falunapi programját. Vasárnap főzőverseny, valamint kulturális és szórakoztató programok sokasága várta az érdeklődőket.

Gyuricza Ferenc

Fotó: Pusztaederics önkormányzat

A megkötések nélküli főzőversenyen 11 csapat vett részt, a zsűri a helybéli tagok alkotta Family Kft. temesvári sertésbordáját tartotta a legjobbnak, de nemcsak ők dicsérték a magyaros egytálételt, aki kóstolta, mindenki elismerően szólt róla. 

- A falunap a közösség összekovácsolásának egyik eszköze, azt szeretnénk, ha a helyi lakosok között még szorosabb, még bensőségesebb kapcsolat alakulna ki – mondta a 170 fős község polgármestere, Varga Béla. – Véleményem szerint sikerült e célnak megfelelnünk, aki kilátogatott a rendezvényünk helyszínére, az jól érezhette magát. Azt is örömmel látjuk, hogy nemcsak a településen élők vannak jelen a falunapi programokon, hanem az elszármazottak is hazajöttek, továbbá a távolabbi rokonság is megtisztelte a pusztaedericsieket azzal, hogy felkereste őket. A programok olyanokat is vonzottak, akiknek nincs kötődésük a községhez, ezt szintén örömmel látjuk, hiszen azt jelzi, hogy jól állítottuk össze a kínálatot. 

A nap folyamán fellépett többek közt Polgár Patrik és Léhárt Mira énekes-gitáros duója, koncertet adott a Kocsmazaj zenekar, este pedig az egyik legnépszerűbb hazai popzenekar, a Groovehouse mutatta be dalait. Láthatta a közönség továbbá a Harisnyás Pippik és a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészeinek műsorát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában