Sajtótájékoztató

2022.08.30. 13:00

A kanizsai hagyományok erősítésére koncentrál a város napja

Szeptember 9-én és 10-én tartják Nagykanizsán a város napját és a hozzá kapcsolódó gasztronómiai fesztivált az Erzsébet téren. A szervező Kanizsai Kulturális Központ és a Kanizsa Turizmusáért Egyesület közös rendezvénye előtt hétfőn sajtótájékoztatót tartottak a hivatalban.

Benedek Bálint

Balogh László

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap Archívum

Balogh László polgármester szerint örömünnep lesz a város napja a közösségnek. Ezúttal a fesztivál ötvözi a városnapi hangulatot a dödöllézéssel és a zalai nedűk megismerésével.

- Régen jóval kevesebb önkormányzati támogatásból valósult meg ez a program, de jól van ez így - folytatta. - Idén jelentős forrást biztosított a város, remélhetőleg a ráköltött pénz arányában a minőség is magas színvonalú lesz és megtelik a tér. A vírushelyzet után ránk fér az ünneplés, bízunk benne, hogy Kanizsa kulturális centrum mivoltát megtartva szórakozhatnak a városlakók.

Gábris Jácint, az OKISB elnöke úgy érzi, fontos pillanathoz érkeztek azzal, hogy már a konkrét programokról beszélhetnek a város napja kapcsán. Hozzátette: végre eljutottak odáig, hogy felelősségteljesen, a szervezők szakértő közreműködésével minőségi műsort biztosítsanak. A korábbi évekkel ellentétben most több helyi fellépő is lehetőséget kap a bemutatkozásra.

- A fesztiválokat nem szerencsés összemosni, ezért a kanizsai hagyományok erősítésére koncentráltunk - mondta Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója és dr. Koncz Zsolt, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület elnöke. - A kétnapos fesztiválon hét országos hírű zenekar és 19 helyi fellépő ad műsort, szombaton várhatóan 22.30-kor tűzijáték és egy lemezlovas fellépése zárja a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában