Programajánló

2022.08.05. 08:30

A hétvége zalai kínálata

Aki a hét utolsó napjaiban kimozdulna, gazdag kínálatból válogathat. Mutatjuk a hétvége zalai programjait.

ZH

Szombaton ismét táncra perdülhetnek az amatőr párosok Hévízen

Forrás: ZH-Archívum

Borünnep

Szerdán kezdődött és vasárnapig tart a 30. Zalai Borcégér-Keszthelyi Borünnep a Balaton-parton, ahol kiváló borok, magyaros vásári ételek és kézművesek várják az érdeklődőket. A programok sorában pénteken 20 órától a Nyughatatlan, szombaton Pál Kriszti, majd a Milargo Santana Tribute Band, vasárnap pedig Bereczki Zoltán és a Balchicanos lép fel.

Ruhaszobor-kiállítás

Ruhaszobrokból nyílik szabadtéri tárlat pénteken reggel a keszthelyi Festetics-kastély parkjában. A 25 meghökkentő méretű, három méternél is nagyobb alkotás a mai kor anyagainak felhasználásával, de a magyar hagyományból merítve készült, olyan motívumokkal, mint a madár, a matyóminta, a rózsa, a szív vagy a mézeskalács. A szabadtéri kiállítás augusztus 28-ig látható.

Aktív strand

Minden augusztusi szombaton várja az érdeklődőket az „Aktív strand” Keszthelyen, a Városi strandon. Szombaton 10.30-tól tibeti hangtálakat szólaltatnak meg a strandkönyvtárnál, majd 11-től teqball-bajnokság indul. Délután lesz rendhagyó környezetismeret óra, kincskereső horgászat, illetve SUP-, bójakerülő és a homokvárépítő verseny is.

Retró fesztivál

Szombaton rendezik a III. Keszthelyi Nagy Retró Fesztivált a Viviera Beach-en. A fellépők között találjuk a Kozmixot, DJ Dominique-et, DJ Szatmárit, a Desperadót, Náksit, illetve az Erős vs Spigiboy formációt.

Országos döntő

A strandkézilabda-bajnokság országos döntőjét rendezik az előttünk álló hétvégén Vonyarcvashegyen. A Lidón három nap alatt 24 csapat mintegy 100 mérkőzését láthatják az érdeklődők. Pénteken és szombaton a csoportmérkőzéseket, vasárnap a negyeddöntőket és a helyosztókat rendezik.

Élmények a strandon

Folytatódik az Art Beach-sorozat a gyenesdiási Lidó strandon. A családi programok sorában szombaton 17 órától előbb ékszereket készíthetnek a résztvevők, majd SUP-verseny kezdődik, 19 órától pedig a Vagabond együttes lép fel.

Családi programok
Zalaegerszegen, a Bozsoki utcai játszótéren szombaton délután négy órától kezdődnek a csácsbozsoki programok. Lesz egyebek mellett kézműves-foglalkozás, íjászat, solymászati bemutató, lán­gosozás, bográcsozás. A rendezvényen részt vesz a Bo­gáncs Kutya- és Kisállat­otthon Alapítvány is.

Gyermeknap
Pakodon, az iskola mögötti füves területen szombaton 16 órakor a jelképes polgárrá fogadással kezdődik a családi és gyermeknap. Ezt egyebek mellett kulturális programok, ügyességi sorverseny, kutyás bemutató követi.

Hegyi szentmise
Börzöncén, a hegyi kápolnában szentmise lesz augusztus 7-én 15 órakor, melyre szeretettel várják a híveket.

300. évforduló
Szombaton 14 órakor kerül sor a homokkomáromi Kisboldogasszony-templomban a térségben élők őseinek Koblenzből és környékéről való betelepülésének 300. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre. Az esemény a megnyitó után Varga László megyés püspök ünnepi szentmiséjével folytatódik, majd a köszöntők következnek. Fellép a Fűzvölgyi Dalostársak és a szepetneki Királyi Kórus, ezt követően megszentelik a templom mellett elhelyezett emlékkövet és emléktáblát.

KultPiknik
Pénteken és szombaton KultPiknik várja a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum látogatóit. A programban többek között színházi előadások, koncertek és lovasbemutatók szerepelnek. Pénteken este a Love Letters című darab látható, majd a Vagabond trió lép fel. Szombaton a Hárman a padon lesz műsoron 20.30-tól, amit a Long Step koncertje követ.

Táncolj, Hévíz!
Szombaton 19 órakor kezdődik a Deák téren a Táncolj, Hévíz! elnevezésű program, amelyen élő zenés kísérettel három – karibi, latin és keringő – kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők. A programot a térség ifjú énekes tehetségei színesítik, s lesznek táncbemutatók is.

40 halász emléknap
Az előttünk álló hétvégén rendezik Vonyarcvashegyen a 40 halász emléknapot, amelyhez strandszínházi találkozó társul. Már ma délután több előadás várja az érdeklődőket a Lidó strandon, ahol holnap 15 órakor kezdődik a látványos hálóhúzás, amit újabb kulturális produkciók követnek. Vasárnap 18.30-tól megkoszorúzzák a Szent Mihály-kápolnánál lévő emlékhelyet, majd 19 órától szent­mise kezdődik.

Fogathajtás
Vasárnap Lentiben, a Konkoly Lovardában rendezik meg a C kategóriás kettesfogathajtó-bajnokság soron következő, pontszerző fordulóját. Napközben a versenyszámok között gyerekprogramok, malacfogó verseny, ingyenes lovaglás, egész napos kézműves kirakodóvásár is szerepel a programban. Az eredményhirdetést 17 órakor tartják.

Szapáry-nap
Szombaton rendezik meg Szécsiszigeten a hagyományos Szapáry-napot a kastélynál. A főzőverseny 12 órakor kezdődik, délután kulturális program várja a látogatókat. Fellépnek a Letenye Alapfokú Művészeti Iskola táncművészei, a Jump Rock Band, 18.15-kor a tombolán egy bivaly is gazdára talál majd fődíjként. 19 órakor Polgár Peti következik mulatós paródiával, majd DJ Szatmári & Szakos Andi lép fel, 22 órakor bál kezdődik a Hélium zenekarral.

Hegyi búcsú
Vasárnap Tormaföldén, a Szent János-hegyen a kőkeresztnél 11.30-kor tartanak búcsúi szentmisét. 15 órától pedig a Szent János-hegyért Egyesület tart hegyi búcsút a névadó hegyháton. Az érkezőket az egykori kilátóhoz várják. 15.30-tól a 100 Tagú Cigányzenekar művészei gondoskodnak a jó hangulatról, illetve helyi borok kóstolója és további zenés program várja a megjelenteket, akiket „hegyi gulyással” látnak vendégül.

Színes programok
Kerkafalván vasárnap rendeznek búcsút, de már szombaton elkezdődik a program 18 órakor futballmérkőzéssel, majd este bállal. Vasárnap a kultúrháznál 10 órakor kezdődik a főzőverseny, 13 órakor hirdetik ki ennek eredményét. Ezután zenés, szórakoztató műsor következik, előadást tart Miholicsné Virág Valéria, fellépnek a csonkahegyháti táncosok, 16 órától Ihos József humorista lép színpadra.

Falunapok
Vasárnap Kálócfán rendeznek falunapot. 10 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a templomban, 15-kor érkezik Mutyi bohóc, 16 órától a Kredenc zenekar, majd Beni zenél. Szombaton Lentiben a máhomfai városrészben rendeznek falunapot. Közös főzés kezdődik 14 órakor, 15 órakor köszöntőt mond Horváth László polgármester. Kézműves-foglalkozással várják a gyerekeket 16 órától, 19 órától Stángli Tibi zenél. Vasárnap a helyi kápolnában 11.30-kor kezdődik a szentmise. Tófejen is falu­napot tartanak a hétvégén a rendezvény- és sportcentrumban. Pénteken a nagyszínpadon fellép 17 órakor a Rox, majd a Kocsmazaj zenekar, 21 órakor a Hooligans érkezik. Szombaton 13.40-kor rendezik az ünnepélyes megnyitót zászló­felvonással, szentmisével, majd köszöntőkkel. Ezt követően lesz gyerekműsor a helyi fiatalokkal, fellép a zala­apáti Boróka Táncegyüttes, Kalocsai Zsuzsa operettműsorral, majd a Szivárvány Dalkör, 18.10-kor a Dupla Kávé és Köteles Cindy, őket a Delta zenekar, majd 21 órakor MC Hawer és a Tekknő követi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában