Sikeres koncertet adott Kevin Davy White a zalai dombok között

2022.08.16. 14:00

Jövőre új program, az Örvényesvölgy Fesztivál indul Zalacsányban

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy sikeres koncertet adott múlt héten pénteken a „Csak egy este Örvényeshegyen” elnevezésű szabadtéri programon a Londonból érkezett művész, Kevin Davy White, akit az angol sajtó gitárjátéka miatt Jimmy Hendrixhez hasonlít.

Mozsár Eszter

A londoni Kevin Davy White nagy sikerű koncertje a festői szépségű zalai dombok között.

Forrás: Örvényesvölgyi Fesztivál

A kivételes hangú énekes 2022-ben az Egyesült Királyságban elnyerte az Év énekese és dalszövegírója címet, s most először járt Magyarországon a Pálos Resort tulajdonosainak meghívására. A közel félezres közönség nem csalódott, szemmel láthatóan ugyanúgy rajongott Kevin Davy White soul, blues és populárisabb dalaiért, akusztikus előadásáért, mint annak idején Al di Meola koncertjéért.

 

Az augusztus 12-i koncert egyedi színpadképet kapott, egyedi világítással, melyet Tamás és felesége, Niki maguk terveztek. Nem volt a megszokott színpadfedés és függesztett világítás, egy berendezett otthon képe fogadta a nézőket „gyertyafénnyel”, ahova az előadó meghívta magához a közönséget.

- Mi nem értünk a világításhoz, ahogy a fesztiválszervezéshez sem. Lehet, hogy mondhatnánk, „hála Istennek”, hiszen ez a szabálynélküliség ad lehetőséget arra, hogy merjünk szokatlanok és innovatívak lenni - mondta Tamás.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az angol gitárművészt, énekest ugyanúgy lenyűgözte a környezet, ahogy annak idején Al di Meolát. Mindketten Woodstockhoz hasonlították a zalai erdőkkel körülvett hangulatos völgyet. Beszédes az a szokatlannak tűnő bevezető akció is, amivel Kevin Davy White koncertjét beharangozták.

 

- A programot anonim módon hirdettük meg, három napig nem árultuk el a nevét a fellépőnknek, csak azt kértük a közönségünktől, hogy bízzanak az ízlésünkben. Három nap alatt 150-en döntöttek úgy, hogy csukott szemmel bíznak bennünk, és eljönnek a koncertre, bárki is legyen a fellépő. Azt hiszem, egy ilyen őrült bevezetési akciót kevesen mernek megcsinálni ma Magyarországon. Mindenesetre én bíztam a közönségünkben, és ahogy kiderült, ők is bíztak bennünk. Ez a kölcsönös bizalom és a korábbi sok nagyszerű élmény az alapja annak a várakozásnak, amivel elébe nézünk a születő új fesztiválnak. Az a tervünk, hogy minőségi, meghitt, exkluzív, a vidékhez illő és rangú programokat hozzunk létre olyan előadóakkal, akiket más hazai fesztiválon nem láthatnak. Merünk nagyot álmodni, ezért 2023. június 9-17. között tartjuk új programsorozatunkat, az Örvényesvölgy Fesztivált, ami a 2023-as Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program része lesz. Három kontinensről öt nemzetközileg elismert, világhírű fellépő érkezik majd Zalacsányba, a jazz, az elektroswing és a popzene legnagyobb előadóit szeptemberben ismertetjük. A mostani kezdeményezéshez tudatosan választottuk a virtuóz angol művészt, aki méltó bevezetője volt új elgondolásunknak, a hozzánk ragaszkodó vendégek pedig különleges élményt kaptak Zalacsányban – tájékoztatta lapunkat Tamás.

 

A szervezők hozzátették, az Örvényesvölgy Fesztivál helyszíne tehát ugyanaz, ám nem az Örvényeshegy Piknik folytatása, hanem teljesen új, önálló szervezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában