Kovács Károly Városépítő Program

2022.07.08. 12:00

Megkezdődött az Ady utcában a vízvezeték és az útburkolat felújítása

A közúthálózat és az ivóvízvezeték rekonstrukciója zajlik a megyeszékhelyen a forgalmas Ady Endre utcában, ahol jelenleg a parkolósávot veszi igénybe a munka.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto

Pénteken reggel Bali Zoltán alpolgármester, Káldi Dávid önkormányzati képviselő, Szak Tibor, a polgármesteri hivatal csoportvezetője és Farkas Lóránt a kivitelő képviselője tájékoztatta a sajtót az aktuális állapotról. 

A jelenlegi munkálatok várhatóan októberre fejeződnek be Fotó: Pezzetta Umberto

A Kovács Károly Program keretében megvalósuló beruházás során az Ady és az Eötvös utca közti szakaszon több ütemben újítják fel a vízvezetéket és az útburkolatot, ezért a lakosság és a közlekedők türelmét kérik. Az ivóvízvezetékek átmérője változik, nagyobbak lesznek a szelvényaknák, 3 tűzcsap épül, a csapadékvíz elvezetésére 560 méteres gyűjtőcsatorna, 157 méter segéd gerinccsatorna és 570 méternyi bekötőcsatorna épül. Az útburkolat 3 rétegű aszfaltot kap, új szegélysorral kiegészülve. A jelenleg zajló munkálatok októberig fejeződnek be, de további másfél éves részleges és váltakozó útlezárással kell számolni a belváros érintett utcáiban, hiszen a Kisfaludy és a Petőfi utca burkolatai, járdái is megújulnak ezalatt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában