Kiállítás nyílt a munkákból

2022.07.22. 10:32

Vesszőfonást tanultak a szakkörben Nagyrécsén

A Nemzeti Művelődési Intézet által meghirdetett, húsz alkalomból álló vesszőfonó szakkör rendkívül népszerűnek bizonyult a településen. A hölgyek alkotta társaság munkáiból csütörtökön nyílt kiállítás a nagyrécsei Inkey-kastélyban.

Benedek Bálint

A szakkör résztvevői és szervezői a polgármester társaságában, balról: Mayer Józsefné, Szalókiné Ildikó, Matyasovszky Márta, Laskai Béla polgármester, Farkas Tibor és Salamon Lászlóné

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A kosarakból, asztaldíszekből és tálcákból összeállított változatos tárlatot Salamon Lászlóné művelődési szakember ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Elmondta: a településen régóta működő Hobbi klub gyakran segíti a rendezvények lebonyolítását, az intézet vesszőfonó programjához is szívesen csatlakoztak. Kezdetben pusztán csak egy videó segítségével igyekeztek ellesni a fogásokat a hölgyek, ám később csatlakozott hozzájuk a nagyrécsei Farkas Tibor, akinek gyakorlati tapasztalatai sokat lendítettek a foglalkozások eredményességén.

– Boldogsággal tölt el, hogy a vesszőfonás értékes ismereteit sokan elsajátították, reméljük, maradnak és kitartanak – tette hozzá  Salamon Lászlóné . – Nagy öröm, hogy a "ASzakkör" program folytatódik hamarosan csipkeveréssel és mézeskalács-készítéssel.

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatósága vezetőjét, Matyasovszky Margitot ugyancsak lenyűgözték a kiállított tárgyak és azok kifinomult kidolgozásai. Az alapanyagot ezúttal is az intézet biztosította,  kizárólag lengyel importból származó, kiváló minőségű vesszők álltak rendelkezésre.

– A vesszőfonás régen télen a férfiak munkája volt, ezért külön öröm, hogy most hölgykoszorú dolgozott a tárgyak elkészítésén – mondta elismerően. – A hűvösebb esték beköszöntével talán újra összegyűlik a falu közössége és jó hangulatú szakkörökön, hasznos ismereteket szerezve múlathatja az időt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában