Búcsúk a kegyhelyen

2022.07.13. 15:30

Várják a zarándokokat Búcsúszentlászlón

Idén is több búcsú várja a zarándokokat a zalai kegyhelyen, a következő rögtön jövő vasárnap.

ZH

Dr. Udvardy György veszprémi érsek egy korábbi búcsúszentlászlói szentmisén. Fogolykiváltó Boldogasszony napján ő misézik majd a kegyhelyen

Fotó: Péter B. Árpád

úlius 24-én tartják a nagyszülők zarándoklatát Búcsúszentlászlón, ekkor áldják meg a járműveket is. A 11 órás szentmisét dr. Márfi Gyula ny. veszprémi érsek celebrálja, közreműködik a Zala Brass fúvósegyüttes. Szeptember 11-én Kisboldogasszony búcsú lesz a településen, a 9 órás szentmisét Brenner József nagyprépost celebrálja, a 11 órakor kezdődőt pedig dr. Székely János szombathelyi megyés püspök, közreműködik a Zala Brass fúvósegyüttes. Szeptember 25-én tartják a Fogolykiváltó Boldogasszony búcsút, 9 órakor Tornavölgyi Krisztián érseki irodaigazgató misézik, 11 órakor pedig dr. Udvardy György veszprémi érsek. Közreműködik a Magyar Honvédség Légierő Zenekara. Jó idő esetén minden szentmisét a kegytemplom kertjében, a szabadtéri oltárnál tartanak meg.
Nagykapornakon, a Remetekertben, az ősi Mária-zarándokhelyen augusztus 14-ére hirdették meg a Remetekerti Nagyboldogasszony búcsút, a szentmise 11 órakor kezdődik, a főcelebráns dr. Márfi Gyula lesz. Közreműködik a búcsúszentlászlói templom kórusa és a Zala Brass fúvósegyüttes. "Szent József a hit példaképe, Szűz Mária jegyese, könyörögj érettünk!" - olvasható a búcsúi plakáton. 
A Remetekertben álló kápolnát a Szűzanya tiszteletére szentelték fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában