Falunapi mulatság a zalai településen

2022.07.23. 19:16

Újszülötteket köszöntöttek Vaspörben

A tavaly született kisgyermekek és családok köszöntésével kezdődött hivatalosan a falunap szombaton délután Vaspörben. Délelőtt kilenc órakor Kóbor „Joe” Józsi emléktornára hívták a csapatokat.

Mozsár Eszter

Fotó: Mozsár Eszter

A helyiek már a hivatalos időpont előtt elkezdték a jó hangulat megalapozását, a nagy melegben baráti társaságok beszélgettek és hűsítőt ittak a sátorban, távolabb pedig a főzőcsapatok felügyelték a bográcsokat. Fülöp Imre Loránd polgármester örömét fejezte ki, hogy két év kihagyás után újra megrendezhették a közösséget összetartó programot, majd megköszönte a támogatók önzetlenségét. Mint mondta, mindenki becsülje meg azt, hogy Magyarországon felhőtlenül mulathatunk, amit sajnos a háború miatt a szomszédos országban nem tehetnek. Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos rámutatott, minden település egyik legszebb gesztusa, amikor köszöntik az új jövevényeket, az újszülötteket. Ha van gyermek, akkor van jövő, mondta a politikus, majd biztosította a polgármestert és a falut, hogy továbbra is támogatja minden fejlesztésüket, jobbító törekvésüket.

Vigh László (balra) és Fülöp Imre Loránd (jobb szélen) köszöntötte az újszülötteket a vaspöri falunapon.
Forrás: Mozsár Eszter

Ezt követően a polgármester és Vigh László közösen nyújtották át az újszülöttek családjainak az ajándékcsomagokat. A hivatalos köszöntő után a színpadon kulturális műsor vette kezdetét. Legelőször a Zalaapáti Boróka Táncegyüttes lépett fel, őket követte a Zalai Táncegyüttes, majd a Bagodi Fekete István Általános Iskola diákjainak műsora. A színpadi produkciók mellett Varga Katalin tartott kutyás bemutatót, a vállalkozó kedvűek pedig parasztolimpián mérhették össze ügyességüket. A gyerekek a nagy meleg ellenére örömmel használták az ugrálóvárat és a fajátékokat, valamint a népi körhintát. Az ínyenceket süteményverseny és pálinkamustra várta.

 

Kora este Bodnár Attila és Papp Rita Modern Hungária slágerekkel szórakoztatta a közönséget, majd következett a Pacsirták zenekar. A helyi sztárok ugyancsak megmutatták tehetségüket, akiket Bál Pungor Gábor zenekara kísért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában