Út a felsőoktatásba

2022.07.28. 12:00

Több mint száz Zala megyei gólya kezdi meg tanulmányait a Széchenyi István Egyetemen

Összesen 3200-nál is több elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait a győri Széchenyi István Egyetem kilenc karán szeptemberben. A sikeresen felvételizők közül 122-en Zalából érkeznek az intézménybe.

ZH

A győri Széchenyi István Egyetemen múlt héten megtartott Pont Ott Partin sok hallgató örült a sikeres felvételinek

Fotó: Majer Csaba

Országosan közel 74 ezer fiatal örülhetett idén annak, hogy tanulmányait a felsőoktatásban folytathatja. Közülük 3200-an nyertek felvételt a Széchenyi István Egyetemre (SZIE), amelynek minőségi képzései és szolgáltatásai vonzóak a zalai fiatalok körében is, a megyéből 122 hallgató érkezik, tájékoztatta portálunkat az intézmény.

A SZIE műszaki karain a járműmérnök, a mérnökinformatikus, a gazdaságinformatikus, a gépészmérnök és a villamosmérnök szak számít slágernek. Más karokon rendkívül népszerű a gazdálkodás és menedzsment, a kereskedelem és marketing, a jogász, a gyógypedagógia, illetve a rekreáció és életmód szak. Jelentős igény mutatkozott többek között az építőmérnöki, az építészmérnöki, a közlekedésmérnöki, a zeneművészeti, a design- és az agrárképzésre is. Újdonságként a mosonmagyaróvári karon elindul a mezőgazdasági vízgazdálkodási és környezettechnológiai mérnöki szak.

Azok, akiket az általános eljárásban nem vettek fel vagy idén nem adták be jelentkezésüket, legkésőbb augusztus 5-ig jelentkezhetnek a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzések valamelyikére. A fiatalokat többek között vonzó kollégiumi szolgáltatás és campus, modern infrastruktúra, Közép-Európában egyedülálló laborháttér várja a Széchenyi István Egyetemen. Emellett a hallgatók számára Győr és Mosonmagyaróvár színvonalas kulturális, fesztivál- és sportéletet, valamint jó elhelyezkedési lehetőségeket nyújt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában