Közélet

2022.07.30. 08:30

Tar Mihály lemondását követelik

"Ki megy ez az ember Romániába és ott a románoknak elmondja, hogy a magyarokat hogyan szivatja szarrá, amiért cserébe a román közönség tapsol... Mi az anyjuk valagával fizeti le azt a csordát?" A fenti Facebook bejegyzést nemrég Tar Mihály, a Kanizsa Médiaház Kft. ügyvezetője tette közzé Orbán Viktor tusványosi előadása kapcsán. Azóta hatalmas a felháborodás, mind az erdélyi magyarok, mind a városvezetés részéről.

Pásztor András

Forrás: ZH-archívum

Az ominózus FB-bejegyzés számos reakciót váltott ki az elmúlt napokban, volt aki csak szimplán felháborodott azon, hogy Tar Mihály lerománozta a székelyföldi magyarokat, míg mások, így például Balogh László polgármester és Szabó Szilárd, a kanizsai Fidesz-frakció vezetője az ügyvezető lemondását követeli.

- Levelet írtam Tar Mihály ügyvezetőnek, s megpróbáltam rávilágítani arra, hogy ő az önkormányzat egyik hivatalos cégének a vezetője, s mint ilyen személy, elsősorban egy közösséget képvisel, szakmai és morális értelemben egyaránt - mondta Balogh László polgármester, aki hozzátette: szerinte az esetet követően - morális megfontolások alapján - le kellene mondania Tar Mihálynak.

Ugyanerre, mármint az ügyvezető eltávolítására szólította fel a Fidesz-frakció a Tar Mihályt korábban kinevező Éljen VárosuNK! Egyesületet. Szabó Szilárd, a helyi Fidesz frakcióvezetője nyílt levelében megfogalmazta: Tar Mihály az alapvető erkölcsi és értékrendi normák minimumszintjét sem képes megütni, bejegyzésével erdélyi magyarok tömegét sértette meg. A frakcióvezető továbbá megjegyzi: a Kanizsa Médiaház a teljes szakmai összeomlás szélére került Tar Mihály ügyvezetése alatt, ma már nem csak a hírszerkesztés szakmaiságával és a cég gazdálkodásával van probléma, hanem a dolgozói kollektíva szétzüllesztésével is.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Tar Mihály ügyvezetőt, aki mint mondta: továbbra is fenntartja véleményét, még ha ez sért is egyeseket.

- A polgármester és a Fidesz-frakció eddig is talált indokot, hogy meghurcoljon, szóval a helyzet nem változott - mondta Tar Mihály, aki szerint az ellene folyó támadás-cunami pont olyan, mint amikor valaki jegesmedvére akar vadászni a sivatagban, azaz nagy visszhangot kap, de hiteltelen próbálkozás.

A Fidesz-frakció nyílt levelére reakció is született, az ÉVE-frakció válaszában azt közölte: ha bárkit is zavarnak Tar Mihály privát Facebook-bejegyzései, akkor ne olvassák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában