95 éves lett

2022.07.07. 19:30

Születésnapján köszöntötték a határőrt Nagykanizsán

A Nagykanizsai Honvéd Egyesület tagját, egykori elnökét, Kónya István nyugállományú határőr alezredest 95. születésnapja alkalmából köszöntötték csütörtökön a Honvéd Kaszinóban.

Benedek Bálint

Az ünneplők és a születésnapos, balról: Miskó János, a Nagykanizsai Honvéd Kaszinóért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója, Kónya István, Dóróné Kónya Zsuzsanna, Hajduk Zoltán és Balogh László

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A bensőséges ünnepségen Balogh László polgármester Kónya István családjához fűződő személyes élményein túl elmondta: a város közössége büszke arra, hogy ilyen kivételes embert köszönthet. Olyan tartalmas életpálya áll mögötte, amely ma is példaértékű. A határőrség egykor elit alakulatnak számított Nagykanizsán, folytatta a polgármester, kifejezve reményét, hogy talán katonaváros mivoltát örökre megőrizheti szűkebb hazájuk. 

Hajduk Zoltán, a Nagykanizsai Honvéd Egyesület alelnöke ugyancsak méltatta Kónya Istvánt, hiszen tevékenységének eredményeképpen a Honvéd Kaszinó máig fennmaradhatott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában