Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete

2022.07.21. 18:30

Sportnap közösségépítéssel Nagykanizsán

Sakk, dominó, malom, kártya és lengőteke. A Vakok és Gyengénlátók Zala Megyei Egyesülete a Csónakázó-tónál tartotta hagyományos sportnapját, melyen a hőség miatt főleg árnyékban végezhető játékok szolgáltak kikapcsolódásul.

Benedek Bálint

A sakk minden korosztály körében népszerű, balról: Oláh Zsigmond, Balázsi István és Takács Zoltán

Fotó: Szakony Attila

Az összejövetelen Bizzer András alpolgármester a szabadságát töltő Balogh László polgármester jókívánságait tolmácsolta. Elmondta: örül annak, hogy a megye több pontjáról ilyen sokan gyűltek össze, hogy együtt töltsenek egy kellemes napot. Bár a szabad levegőn vannak, mégis árnyékban, a közös beszélgetések pedig lendületet adnak a hétköznapokra.

- A vakok és gyengénlátók élethelyzete olyan, hogy nagyobb odafigyelést igényel a mindennapokban a többségi társadalom részéről – folytatta. – A kanizsai önkormányzat számára szintén fontosak, ha bármilyen észrevételük, kérésük, esetleg problémájuk adódna, akkor megpróbálunk segíteni. A hivatalnál nyitott ajtókat találnak, igyekszünk partnerként a lehető legtöbbet tenni az egyesületért, s azon keresztül a tagokért.

A megyei egyesület elnöke, Molnár Béla kiemelte: a megye szinte minden pontjáról 36 fő fogadta el a meghívásukat. A hőség ellenére szívesen kimozdultak otthonról, hogy közösségben legyenek. Sokan kedvelik a sakkot és a lengőtekét, de lehetett malmozni, dominózni, és más társasjátékot is kipróbálhattak. A bátrabbak felkerekedtek és túráztak az árnyas fák között, ezzel is átmozgatva minden porcikájukat.

Az egyesület következő nyári programja egy keszthelyi kirándulás lesz múzeumlátogatásokkal, ha lehetőség nyílik rá, akkor balatoni strandolással.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában