Fejlesztések

2022.07.30. 11:30

Pályázati forrásokból szépül Galambok

A galamboki temetőhöz vezető útszakasz mellett a Rigó-hegyen található köves nyomvonal aszfaltozására nyertek pályázati forrásokat a településen. Ezen felül az önkormányzati zöldségeskert villamosítására is lehetőség nyílik.

Benedek Bálint

Szabó Tamás polgármester az önkormányzati zöldségeskertben, ahová pályázati pénzből vezették be az áramot

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Szabó Tamás polgármester büszke arra, hogy a település a pályázati források jóvoltából sokat lépett előre, s a fejlesztésekkel szebbé varázsolták a lakókörnyezetüket. Ebbe a sorba illeszkednek bele az útfelújítások. Kiemelte: a Magyar falu program jóvoltából régi álmuk válhat valóra azzal, hogy a temető könnyebb megközelíthetősége érdekében a fehér kővel borított útszakaszt 32 millió forintos támogatással aszfaltra cserélik. A közel 400 méteres szakasz kivitelezési munkálatai szeptemberben indulhatnak, s várhatóan novemberre elkészülhetnek. A járda már a korábbi években elkészült, míg később a sírkert közelében parkolókat is létesítenének.

– A zártkerti programban szintén eredményesen pályáztunk közel 21 millió forintra, melyből a Rigó-hegyen eddig elmaradt közel 400 méteres, köves út kapott aszfalt borítást – folytatta a településvezető. – A hegyi gazdák örültek a fejlesztésnek, hiszen gyorsabban megközelíthetik az ingatlanjaikat. Ezen felül ebből az összegből elkülönítettünk mintegy kétmillió forintot, melyből áramot vezetettünk be önkormányzat zöldségeskertjébe. Kút már van az ötezer négyzetméteres kertben, a fejlesztéssel könnyebb lesz az öntözés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában