Programajánló

2022.07.15. 09:00

Nincs még terve a hétvégére? Mutatjuk Zala megye programjait

ZH

Tótszentmártonban szombaton bárki megkóstolhatja az ízletes prószát

Forrás: Benedek Bálint / Archívum

Hagymásbabfesztivál

Szombaton Zalaegerszegen 13.30-kor kezdődik az Alsójánkahegyi sör-, virsli- és hagymásbab-fesztivál  a Varkaus tér 1. szám alatt (Liszt Ferenc Általános Iskola udvara, bejárat a Hegyalja utca felől), a belépés díjtalan. A nap folyamán lesz főzőverseny, szkander, sör-virsli,  rodeó bika verseny. A programot kézműves-foglalkozások,  koncertek kísérik, a vetélkedések eredményhirdetését 19.15-kor tartják.


Dombérozó
Szombaton 15 órakor  Cson­kahegyháton a sportpályán „eb a vadász kutya nélkül” címmel vadászkutya-­bemutatót tartanak, magyar agár, magyar vizsla, véreb kutyafajták részvételével. Szombaton Zalaszentgyörgyön a Porta tájháznál 17 órától rendeznek göcseji lakodalmast, Kiss-Molnár István táncpedagógus idézi fel az esküvőhöz köthető néphagyományokat. Nagylengyelben a Kis Göcseji Kincsesházban a göcseji falvak építészete kiállítás tekinthető meg ma 17 órától, Hagyárosböröndön szombaton Nyitott porták keretében népi játékokra, állatok megismerésére nyílik mód.


Motoros találkozó
Pacsán a tóparti területen péntek estétől vasárnapig rendeznek nemzetközi motoros találkozót és rockfesztivált. A megnyitó ma este 7-kor lesz, melynek keretében kopjafát avatnak, szombaton jótékonysági főzőversennyel és motoros felvonulással folytatódik a program. A találkozón szobrokat készít Bálint József láncfűrészes fafaragó.


Falunap
Szombaton falunapot rendeznek Sárhidán. Délben kezdődik a Sárhida ízei főzőverseny, 14 órától indulnak a gyermekprogramok, 16 órakor kerül sor a megnyitóra, majd kulturális műsort kínálnak meglepetésvendéggel, a főzőverseny eredményét 18.50-kor hirdetik ki. Fellép a Royal Dance Stúdió, Krisz Rudi, végül Légió bállal zárul a nap. Szombaton Pördeföldén tartanak falunapi rendezvényt a közösségi játszótéren. Az önkormányzat által szervezett esemény 8.30 órakor közös főzéssel indul, 11 órától óriásbuborék-show lesz a Móka Palotával, 11.30-tól retró slágereket énekelnek Kovács Kata és Szilinyi Arnold előadók. Ebéd után különféle gyerekprogramok, légvár, népi játszótér, élő csocsó, arcfestés várja az érkezőket.


Esély Kupa
Nagylengyelben a sportpályán szombaton 9 órakor kezdődik a Mozgássérültek és Fogyatékkal Élők Egyesülete Esély Kupa sportnapja, melynek keretében sorjátékok, terápiás kutyabemutató, családi vetélkedők nyújtanak élményt a résztvevőknek.


Alsóerdei családi piknik
Zalaegerszegen az alsóerdei Sport- és Élményparkban vasárnap ingyenes családi piknik kezdődik 14.30-kor, a sport- és gasztronómiai bemutatók mellett Gryllus Vilmos ad koncertet, Rubint Réka tart edzést.


Zalakaros város napja
Csütörtökön vette kezdetét a várossá nyilvánításának 25. évfordulóját idén ünneplő Zalakaroson a város napi kavalkád. A hagyományos ünnepséget követően pénteken, szombaton és vasárnap is folytatódnak a programok. Pénteken 19 órától Kónyai Tibor pianómuzsikával lép fel a korzón, 20 órától pedig a The Blackbirds élő Beatles-show-ját tekintheti meg a közönség. Szombaton 11 órától a Zalakarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 90 éves jubileumi ünnepségére kerül sor, majd 19 órakor a Bottal-fogó néptáncegyüttes fellépése, 20 órától pedig ABBA Tribute Show következik. Vasárnap 10 órától ünnepi szentmisét tartanak az Isteni Irgalmasság-templomban, 20 órától Orosz Zoltán és barátai adnak nagykoncertet.


Megáldják a kápolnát
Szombaton 10 órakor, Kármelhegyi Boldogasszony emléknapján Varga László kaposvári megyés püspök áldja meg a kívül felújított Nagykanizsa-palini Nagyboldogasszony filiális kápolnát, majd szentmisét tart.


Csibefesztivál
Csibefesztivált rendeznek szombaton Muraszemenyén, 10 órától főzőverseny lesz, 16 órától tűzoltó-bemutató. Fellépnek továbbá a Letenyei Művészeti Iskola táncosai, Herman Gréta énekes, a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei, 20.30-tól Hevesi Tamás koncertezik, majd a Helium Zenekar bálja zárja a napot.


Kerékpáros családi nap
Szombaton kerékpáros családi napra várják az érdeklődőket Nagykanizsán, a Csónakázó-tónál. A helyszínre kerékpáros túra indul 11.30-kor az Erzsébet térről, ahol 13 órakor kerékpáros létesítményeket avatnak, 14 órától pedig a zöldtáborban a Canischa Zenekar ad koncertet.


Folkfeszt
Pénteken kezdődik s vasárnapig tart a XIV. Keszthelyi Folkfeszt a Balaton-parti Zenepavilonnál. A 19 órakor kezdődő koncertek mellett mindhárom napon 21 órától táncház várja a vendégeket: pénteken a Re-Folk zenekarral, szombaton a Bojtár Együttessel, vasárnap pedig az Iszaka Bandával.


Prósza-, Bor- és Tambura­fesztivál
Szombaton 14.30-tól rendezik meg Tótszentmártonban a hagyományos Prósza-, Bor- és Tamburafesztivált. A megnyitó után bordalok csendülnek fel, 15.30-tól a Nagykanizsai Fúvószenekar koncertezik, majd a Pántlika Táncegyüttes és horvát kulturális egyesületek lépnek a színpadra. 18 órától Kocsmazaj-, 19 órától Sumartonski Lepi Decki-, 20 órától Vlado Kalember-, 22 órától pedig Play-koncert.


Bornapok
Vasárnapig várja vendégeit a Gyenesdiási Bornapok számos színpadi programmal, gyermekműsorokkal, kitelepülőkkel, kézművesekkel és minőségi borokkal. A fellépők között találjuk ma Dallos Bogit és a The Doors Emlékzenekart, szombaton az Anima Sound Systemet, vasárnap pedig a Team Gusto Cubanót. A látogatókat mindemellett hajnalig tartó bulik is várják a Kárpáti korzón.


Sörsétány
Vasárnapig tart a Hévízi Sörsétány elnevezésű gasztroprogram, amelyen klasszikus német, cseh és belga különlegességek kóstolhatók, de van csíki és tapolcai sör is a kínálatban. Az érdeklődők számos térségbeli fellépő mellett találkozhatnak például ma Heincz Gábor „Bigával”, holnap Marót Vikivel és a Nova Kultúr zenekarral, vasárnap pedig B. Tóth Lászlóval, a Poptarisznya műsorvezetőjével.


Art piknik
Folytatódik az Art piknik sorozat Balatongyörökön, a Bertha Bulcsu Művelődési Házban. Pénteken 18 órától az érdeklődők a középkor érdekességeiről hallhatnak és láthatnak beszélgetést, amelynek vendége Biró Szabolcs regényíró, a nagy sikerű Anjouk sorozat szerzője lesz.


Electric Garden
Pénteken és szombaton 18 órától hajnali 4-ig az elektronikus zenét kedvelőket várja a keszthelyi Festetics-kastély. A fellépők között találjuk Guy J-t, Slam Jr-t, a Secret Factoryt, Peter Maktót és Mirmurt is.


Mulatós muzsika
A magyar mulatós popzene kiváló képviselői lépnek fel ma 19 órától a keszthelyi Viviera Beachen. A Delta zenekar háromórás nagykoncertet ad, mellette a rajongók találkozhatnak az MC Haver és Tekknő formációval és DJ Szatmárival.


Óz, a nagy varázsló
Az Imre Sándor Szeretetszínház szombaton 21 órától az Óz, a nagy varázsló című musicalt mutatja be a vonyarcvashegyi szabadtéri színpadon.


Dog Beach Fest
A Balaton legnagyobb kutyás fesztiválja várja szombaton a két- és négylábú vendégeket a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertben. A résztvevőket a strandolás mellett szórakoztató programok, kiállítók és a felelős állattartást népszerűsítő bemutatók, előadások is fogadják. A négylábú kedvencek 15 órától kutyaúszóversenyen, 16 órától trükkviadalon bizonyíthatnak.


Székház avatás
Pénteken avatják fel Lendván a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség új székházát a Fő utcán. A 17.30 órakor kezdődő rendezvény díszvendégei Novák Katalin magyar és Borut Pahor szlovén államfő lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában