Felkészülés

2022.07.15. 11:00

Magic Ritmo tánccsoport tagjai az idei versenyszezonra készülnek

A Kanizsai Fiatalok Közösségén belül működő Magic Ritmo tánccsoport ifjúsági, mini és óvodás korcsoport Honvéd Kaszinóban tartott táncfoglalkozásain számos új koreográfiát sajátíthatnak el a fiatalok, melyekkel az idei versenyszezonra készülnek.

Benedek Bálint

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Szollár-Nikolics Zsanna, a tánccsoport művészeti vezetője, a közösség motorja elmondta: mindegyik korosztály más-más koreográfiát sajátított el, míg az ifjúsági korosztály 40 fős csapata egy plusz gyakorlatsort is betanult. Ezen kívül például balett és kortárs tánc technikákkal, akrobatikával bővülhet a mozgáskészletük. A hip-hop csoport tagjai pedig a speciális tánclépéseket leshették el az oktatóktól.

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

- A mostani az első alkalom, hogy óvodásokat táboroztattunk, ami nagy feladat, de az önkéntes segítőink jól koordinálták az apróságokat - folytatta. - Bár sokak egész nap mozognának, a délutánok már nem a táncról szóltak. Sokkal inkább a játéké volt a főszerep, de egyéb szórakoztató programokat is szerveztünk. A tatabányai vendég bűvész nagy sikert aratott, a fagyizás felfrissülést hozott, de a terápiás kutyák jelenlétének szintén örültek. A tábor zárásaként pénteken a társaságok bemutathatták a begyakorolt táncokat.

 

A közösség színjátszó csoportja a hagyományokhoz hűen augusztusban Kerecsenyben táborozik, ugyanabban a hónapban a haladó és a felnőtt táncosok a somogyi Őrtilosban gyakorolnak az idei versenyszezonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában