Huszonheten tettek sikeres vizsgát

2022.07.07. 17:30

Lezárult a falu- és tanyagondnoki képzés Zalaegerszegen (videó)

Huszonheten tettek csütörtökön sikeres vizsgát a Zala Megyei Önkormányzat szervezésében másodszor megvalósult falu- és tanyagondnoki képzés zárónapján Zalaegerszegen, a Megyeházán.

Arany Horváth Zsuzsa

A frissen végzett falugondnokok és a képzés irányítói

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A résztvevőket az erről szóló tanúsítvány átnyújtásakor dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte, s örömét fejezte ki, hogy a jövőben újabb 27 elhivatott szövetségessel működhetnek együtt a vidék fejlődéséért, felemelkedéséért.

A képzést irányító dr. Andráczi-Tóth Veronika, a Belügyminisztérium főosztályvezetője a vizsgázóknak szóló gratulációjában emlékeztetett arra, hogy a falugondnokok ismerik legjobban a településeken élők gondjait, ők vannak legközelebb a rászorulókhoz, ezért fontos, hogy együttműködjenek az egészségügyi, köznevelési és szociális rendszerek munkatársaival, s tudják, ki hol kérhet támogatást, segítséget. Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke, a képzés vezetője a települési közösségek tagjainak hasznára váló elhivatottságot emelte ki.

A július 7-i vizsgát megelőzően, májusban négy héten át tartó képzésen vettek részt a beiskolázottak. A különböző tématerületek szakmai vezetői, szakemberei előadásokat tartottak , valamint a megye négy településén betekintést nyerhettek a résztvevők a településvezető és a falugondnok feladataiba. Részt vettek továbbá kommunikációs képességeik, készségeik fejlesztését szolgáló, valamint gépjárművezetés-technikai tréningen is.

Az elméleti és gyakorlati képzéshez írásbeli záródolgozat is tartozott, ezt is teljesítette a 27 hallgató.

Az oktatási programban foglaltak alapján felálló háromtagú vizsgabizottság – amelynek tagjai a Belügyminisztérium főosztályvezetője, dr. Andráczi-Tóth Veronika, a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet képzési referense, Bartus István, valamint a Zala Megyei Önkormányzat alelnöke, Pácsonyi Imre – előzetesen értékelte a dolgozatokat. A szóbeli vizsgán annak ismertetését követően két, az írásos munkához kapcsolódó kérdésre kellett válaszolniuk a hallgatóknak.

A zárórendezvényen a tanúsítványokat dr. Pál Attila elnök adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában