Jótékonyság

2022.07.29. 11:30

Ingyenes népkonyhai szolgáltatás indul Nagykanizsán

A részletekről csütörtökön a Zrínyi utcai épületben tartott sajtótájékoztatón számolt be Tejfel József, a szervezet elnöke, valamint Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő.

Benedek Bálint

Cseresnyés Péter és Tejfel József a Zrínyi utcai székhelye előtt, ez lesz az egyik helyszín, ahol augusztus közepétől indul a népkonyhai szolgáltatás

Fotó: Gergely Szilárd

- A Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központtal közösen segítünk a nagycsaládos, egyedül élő, s nyugdíjas, nehéz körülmények között élő kanizsai és környékbeli embereknek - fogalmazott Tejfel József. - Az ingyenes szolgáltatással terveink szerint 100 főt láthatunk el hétfőtől péntekig, személyenként egy adag egytálétellel. Az ételek egy hahóti konyhán készülnek minden nap frissen, az adagokat két helyszínen, a Zrínyi utca 42. szám alatt és a Csengery 117. szám alatti Liget kuckóban osztjuk ki. A látókörünkben lévő rászorulóknak valóban nagyon nehéz a helyzetük, egyik napról a másikra élnek, olykor a napi betevő biztosítása is nehézséget okoz.

Tejfel József hozzátette: minden tettükkel igyekeznek segíteni a roma és nem roma embereknek, ezért szeretnénk, ha ezt a kanizsai önkormányzat is értékelné. A minap egyik ilyen, támogatást kérő pályázatukat elutasították, ám reméli, hogy a városi testület jó ügyek mellé áll a jövőben.

Cseresnyés Péter szerint is példamutató, ahogyan az egyesület dolgozik, s újabb lehetőségekkel áll elő a rászorulók támogatása, segítése érdekében.

- Az ötlet nem új, hiszen néhány éve a baptistákkal együtt már osztottak ételt a legszegényebbeknek - folytatta az országgyűlési képviselő. - Éppen azért, mert az elmúlt időszakban változtak az élelmiszer-alapanyagok árai, jókor érkezik a gondoskodás Nagykanizsán. Az egyesület tagjai valóban erőn felül dolgoznak, tehát én is remélem, hogy az önkormányzat megfelelő módon támogatja a tevékenységüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában