Beruházás

2022.07.22. 18:18

Fedett homokozó is készült Alsórajkon pályázati forrásból

Az alsórajki Kisfaludi Strobl Zsigmond Kulturális és Hagyományőrző Egyesület az egyik áruházlánc pályázatán 200 ezer forintot nyert, melyből a hivatal melletti sportpark közelében fedett homokozót épített és egy egyensúlyozó-sporteszközt telepített.

Benedek Bálint

Az ünnepélyes szalagátvágáson, balról: Neuhold-Marton Nóra és Miszóri Jánosné, a Kisfaludi Strobl Zsigmond Kulturális és Hagyományőrző Egyesület elnöke Fotó: Szakony Attila

Az ünnepélyes avatást pénteken tartották a helyszínen, ahol Neuhold-Marton Nóra köszöntötte az érdeklődőket. Beszédében elmondta: az önkormányzat az idén ötéves egyesülettel közösen mindent megtesz annak érdekében, hogy a településen született gyermekek jól érezzék magukat. A családalapítást támogatják: az újszülött érkezésekor 50 ezer forintot kapnak a családok. Nyaranta tábort szerveznek a gyerekeknek, és a sportolási és mozgási lehetőséget is biztosítják.

– Az egyesülettel közösen pályáztunk az egyik áruházlánc programjára, mellyel 200 ezer forintot nyertünk és fejleszthettük a sportpark környékét - folytatta a településvezető. – A beruházás keretében egy fedett homokozót alakítottunk ki, valamint beszereztünk egy speciális egyensúlyozórudat, ami szintén a gyerekek kedvence lehet.

Neuhold-Marton Nóra fontosnak tartotta kiemelni, hogy más területen is fejlődött a 330 fős településük. A Magyar falu program keretében például felújították a Petőfi utcát, illetve szintén a vidékfejlesztést célzó pályázati forrásból a zöldterületek karbantartására szolgáló berendezéseket vásároltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában