Felújítás

2022.07.28. 10:30

Betonból készül a tartós hegyi út Zalaújlakon

A Magyar falu program támogatásával 25,4 millió forintból újítják fel a zalaújlaki Egry József utca hegyre vezető 300 méteres szakaszát a dél-zalai kistelepülésen. A beruházás rendezi a csapadékvíz-elvezetés problémáját is.

Benedek Bálint

Gőzerővel dolgozik a kanizsai kivitelező cég az út stabilizálásán, balról: Horváth László és Böröndi Ferenc

Fotó: Gergely Szilárd

Az út kialakításán és építésén szerdán is gőzerővel dolgozott a kivitelező nagykanizsai Prizma 1999 Kft. A cég ügyvezetője, Horváth László a helyszínen elmondta: az útszakasz érintett 300 méteres része szinte minden esőzés után járhatatlanná vált, ugyanis a csapadék elmosta az addigi kavicsos burkolatot. Most az erős alap készül, melyre vízzáró réteg kerül, amit 20 centiméter vastagságú, nagy teherbírású vízelvezető vápával ellátott betonút és padka egészít ki.

Böröndi Ferenc polgármester örömét fejezte ki, hogy ilyen tartós megoldást támogatott a kormány a vidéket segítő Magyar falu programon keresztül. Hozzátette: külön köszönet jár Cseresnyés Péter országgyűlési képviselőnek, aki támogatta az elképzelésüket és mindent megtett annak érdekében, hogy a pályázatuk sikeres legyen, s mihamarabb megépülhessen az útszakasz.

- A tervezés során arra figyeltünk, hogy a hegyhátakon található mezőgazdasági területek megközelítése 30-40 tonnás teherautókkal is biztosított legyen - fogalmazott a településvezető. - A fakitermelés idején nagy forgalmat bonyolít le az út, de néhány hegyi birtok tulajdonosa is örül annak, hogy teljesen új nyomvonal készül vízelvezetéssel, ami remélhetőleg évtizedekre megoldja a problémát.

Ezenkívül a közelmúltban a település hivatalától a buszmegállóig 216 méter hosszúságban aszfaltos járda készült, ugyancsak a Magyar falu program 10 millió forintos támogatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában