Önkormányzati forrásból valósult meg

2022.07.07. 13:09

Átadták a botfai kastélyt a városrész főutcájával összekötő felújított útszakaszt

Csütörtökön délelőtt adták át rendeltetésének Botfán az Erdődy-Hűvös kastély utcáját a településrész Botfa utcájával összekötő felújított útszakaszt. A beruházás önkormányzati forrásból valósult meg.

Arany-Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto

Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere, a térség önkormányzati képviselője a sajtóbejáráson elmondta, a kastély és a közeli templom miatt emblematikus környezetnek számít a községben a szóban forgó terület, s a lakók régi kérése volt a korábban zúzalékos felületű út felújítása. 

A 90 méter hosszúságú útszakasz zúzottkő burkolatára 2,8 méter szélességben, 5 centiméter vastagságban került  AC 11 minőségű aszfaltréteg. Megoldották a csapadékvíz elvezetését is, rendezett lesz a szegély. A Botfa utca 1. szám előtti nyílt vízelvezető árok 37 méter hosszban mederburkolatot kapott, hozzá kapcsolódó esővíz-bevezető vályúval. Ezt a munkát további anyagi források bevonásával tervezi folytatni az önkormányzat az élővizet gyűjtő-elvezető árok medrében, jelezte Gecse Péter. 

Bauer Arnold, a munkálatokat kivitelező Zala-Müllex Kft. ügyvezető igazgatója beszámolt arról, hogy a cég nemcsak hulladékgazdálkodási feladatokat old meg a térségben, hanem az útfelügyelet mellett karbantartási és felújítási teendőket is ellát, ennek keretében szennyvízkiváltási munkákat is végeztek Botfán.  A beruházás 8,5 millió forintból valósult meg.  Gecse Péter hozzátette, a tervek szerint az Avashegyi és a Gesztenyési úton is lesznek ősszel felújítási munkálatok, mivel ott a talajsüllyedés miatt közlekedési nehézségek is jelentkeztek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában