Kedvezmények a helyieknek

2022.07.01. 17:00

A testületi döntéseket ismertették Keszthelyen

A Városi strand mögötti nagyparkolóban változatlanul nem kell fizetni

Péter Béla Árpád

A sajtótájékoztatón (b-j) Csendes Antal fürdőszolgáltatási részlegvezető, Vozár Péterné, Jantász Ferenc parkoló- és piacüzemeltetési ágazatvezető, Manninger Jenő és Laczkó Mária, a VÜZ Kft. ügyvezető igazgatója

Fotó: Péter Béla Árpád

A keszthelyi strandokon és a parkolást tekintve számos kedvezmény várja a jövőben is a helybélieket. Erről is szó esett a testületi döntéseket ismertető sajtótájékoztatón.

A Városi strandon Vozár Péterné alpolgármester bemutatta az újdonságokat, például a napozóstéget és a vízi játszóteret.

– A járvány, illetve az infláció és a nyersanyag-hiány miatt mintegy 10 százalékos áremelésre kényszerültek a város fürdőzőhelyei, ám a keszthelyieket továbbra is kedvezmények várják – szögezte le a politikus. – Számukra a Városi strandra az éves bérlet 4500, a Libásra 1100 forintba kerül, a Helikon pedig továbbra is ingyenes. A regisztrációs díjat az önkormányzat átvállalja.

Vozár Péterné arról is beszélt, a héten történt fakidőlés miatt arra kérték a VÜZ Kft.-t, hogy „gondoskodjon a többi fa vizsgálatáról, ami már megkezdődött”. Emlékeztetett: a Libás strandon személyi sérülés nem történt és anyagi kár sem keletkezett.

Manninger Jenő polgármester a parkolási rendszer változásairól szólt, kiemelve: az új szabályozásban a helyiek érdekeit maximálisan figyelembe vették. Azt mondta: „egyes költségek emelkednek, amit el kell fogadnunk”, ezért a turisták számára nő a jegyár, a legmagasabb érték 400 forint lesz óránként, ami csak a főszezonra vonatkozik.

– A július 15-től érvényes díjrendszert úgy alakítottuk ki – folytatta a városvezető –, hogy az a keszthelyiek számára továbbra is kedvezményeket tartalmazzon, így például a lakásukhoz közel nagyon olcsón parkolhatnak, több helyen pedig az egy órás várakozás ingyenes lesz a helyieknek, amit applikációval vehetnek igénybe.

Ennek kapcsán Jantász Ferenc, a VÜZ Kft. parkoló- és piacüzemeltetési ágazatvezetője kiemelte, a Hello Keszthely app segítségével, regisztráció után egy órán át díjmentesen parkolhatnak a keszthelyiek például a belvárosi és a postát övező utcákban, valamint az alapellátási intézetnél.

Manninger Jenő emlékeztetett: a testület nem fogadta el az ellenzék javaslatát, amely arra vonatkozott, hogy a Városi strand hátsó részénél lévő nagyparkolót is vonják be a fizetős zónába.

– Ezt visszautasítottuk, mert az a véleményünk és szándékunk, hogy a keszthelyieknek is legyen ingyenes parkolási lehetősége a Balaton-parton, s ragaszkodom ahhoz, hogy ez a hosszú távú elképzelésekben is így maradjon – zárta a sajtótájékoztatót Manninger Jenő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában