Kütyük helyett kutyák

2022.07.14. 07:00

A gyerekek a négylábúakkal foglalkoztak a nagykanizsai táborban

A nagykanizsai „Élettér” Állat- és Természetvédő Egyesület egész hetes elfoglaltságot szervezett az általános iskolás gyerekeknek, a program során az okostelefon nyomkodására nincs idő. A fiatalok minden idejét lekötik ugyanis a négylábúak a kutyás táborban.

Benedek Bálint

Engedelmességi bemutató a Sétakertben, a gyerekek figyelmét lekötötték a látványos kutyatánccal

Fotó: Szakony Attila

Szerdán az Ady utcai állatmenhelyről a Sétakertbe vezetett a fiatalok útja az alkalmi kedvencekkel. A társaságot a Kanizsai Kutyás Szabadidő- és Sportegyesület érdekes bemutatója várta. Varga Brigitta, a kiképzés vezetője elmondta: szeretnék egyértelműsíteni a gyerekekben azt, hogy mennyire fontos az ebek helyes és következetes oktatása. A lényeg, hogy elkerüljék a feszültségeket, megelőzzék az ebek kellemetlen viselkedését, netán az agresszív támadásokat, harapásokat.

- Engedelmességi feladatokat mutattunk be, ráadásul tettük ezt egy parkban, ahol sok zavaró körülmény adódott, amely a mindennapokban is jelentkezhet – folytatta a szakember. – Az úgynevezett dog dancing, vagyis a kutyás tánc fogalma már ismert, hiszen a fél világ megismerhette az amerikai tehetségkutató műsorban feltűnt hollókői oktatót. A zenére begyakorolt mozdulatok, valamint egyfajta koreográfia betanulásához rengeteg kitartásra, koncentrációra van szükség.

Az állatvédő tábort meghirdető szervezet elnöke, Varga Károlyné kiemelte: a hét során minden a gyerekekről és a menhelyen kiválasztott alkalmi társukról szól. Megtanulják pórázon vezetni a kutyákat, összecsiszolódnak és kicsit egymás személyiségét is alakítják. Annyi elfoglaltsággal és odafigyeléssel jár egy ilyen folyamat, hogy a napközis tábor ideje alatt a gyerekeknek arra már egyáltalán nem jut idejük, hogy az okostelefonjukat nyomogassák. Vagyis elérték a céljukat, a fiatalok hasznos információkkal gazdagodnak, s talán később felelős állattartókká válnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában