Nosztalgiaórákkal várták a volt hallgatókat

2022.07.13. 16:30

50 éves a zalaegerszegi közgazdászképzés

Szerdán megkezdődött a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában a zalaegerszegi közgazdászképzés fennállásának 50. évfordulóját ünneplő eseménysorozat.

Arany Horváth Zsuzsa

Az egykori Zárda épületében (ma Mindszenty-iskola) kezdődött el az oktatás, szerdán délután az akkori diákok ellátogattak az épülethez, az udvaron felkeresték az első évfolyam által ültetett fát. A csoportképen középen Pipis István, tőle jobbra Rákliné Vass Rozália, balra a felesége, Róka Márta

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Nosztalgiaórákkal vette kezdetét szerdán délelőtt a közgazdász képzés 50 évvel ezelőtti elindulásának ünneplése Zalaegerszegen, a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központja szervezésében.  Az egykori Pénzügyi és Számviteli Főiskola (PSZF) a Budapesti Gazdasági Egyetem égisze alatt működött 2000-től, majd 2 éve a Pannon Egyetem kötelékébe került. Szerdán a jelenlegi oktatók részvételével nosztalgiaórákkal várták a volt hallgatókat pénzügy és számvitel témakörben, majd 14 órakor buszjárat indult a képzés első helyszínére, a Zárdába, amelyben most a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium működik.

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Délután ötkor a Best of Senior Akadémia előadássorozat részeként Egyetemünk elődei a középkori universitasok című történeti előadás hangzott el, dr. Bilkei Irén középkortörténész, főlevéltáros előadásában. A rendezvénysorozat csütörtökön hasonló programmal folytatódik, a központi ünnepséget pénteket 14 órakor tartják.

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában