A magyar-szlovén határon

2022.06.01. 14:41

Zalai Kincskereső vetélkedőt szerveztek a Tenke-hegyen

Hungarikum pályázathoz kapcsolódóan szervezte meg a Zala Megyei Önkormányzat a Zalai Kincskereső vetélkedőt a helyi Tenke-hegyen, a magyar-szlovén határon

Korosa Titanilla

A vetélkedő első fordulójában 18  csapat indult, nekik saját településükön kellett önállóan elméleti és gyakorlati feladatokat megoldani. A most megrendezett második fordulóba 3-3 általános és középiskolai csapat jutott tovább Murakeresztúrról, Zalaegerszegről és Lentiből.

A Tenke-Hegyi Értékmegőrző- és Bemutató Helynél tartott megnyitón Pácsonyi Imre, a megyei önkormányzat alelnöke elmondta, hogy harmadik alkalommal rendezték meg a vetélkedőt. Ez egy olyan alkalom, mikor a diákok a hungarikumokkal ismerkednek és feladatokat oldanak meg a helyi értékekre, azok feltárására vonatkozóan. A program hosszú távú célja, hogy fiatalok ösztönzést kapjanak arra, hogy saját közösségükben a helyi értékeket megismerjék, összegyűjtsék, gondozzák. 

A megnyitó után a csapatokat hat állomáson várták feladatok, köztük népdaléneklés, néptánc, illetve népi viseleteket kellett felismerni, szerepelt a témák között a gasztronómia, a hetési fumu díszítéséhez kézügyességre is szükség volt, továbbá a mézzel kapcsolatban is kaptak kérdéseket.

A zsűrit Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója, Drávecz Gyula, Lenti alpolgármestere és Horváth Gyula, a Zala Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője alkotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában