Tizenegy hét gondtalan szabadság

2022.06.16. 07:00

Zalában is vége az idei tanévnek

Dániában és Svájcban élvezhetik a legrövidebb ideig, csupán öt hétig a diákok a vakációt, őket követik a hollandok és a németek, náluk hat hétre lehet kiszabadulni nyáron az iskolapadból.

ZH

A jeleket minden nyári szünetre induló diák érti Fotó: Pezzetta Umberto

Albániában örülhetnek a diákok a leghosszabb nyári szünetnek: összesen tizennégy hetük van rá, hogy kiheverjék a tanév fáradalmait, de az olaszoknak, a portugáloknak és a letteknek sem sokkal kevesebb, kereken tizenhárom szabad hetük jut minderre nyáron. Szlovákiában nyolc, Magyarországon tizenegy hétig tart a nyári iskolaszüneti vakáció, akárcsak Spanyolországban, Litvániában, Monte­negróban és Észak-Macedóniában, olvashatjuk a Magyar Iskola portálon. 

Sejthető, hogy a nemzetközi összehasonlítás a legkevésbé sem érdekli azokat a zalai diákokat, akik a 2021/2022-es tanévben tegnap jártak utoljára az iskolában. Inkább értenek egyet Ady Endrével, aki azt írta, „június volt s ujjongtunk, nincs tovább, / Most gyertek, szabad mellű örömök / S pusztuljatok, bilincses iskolák”. Fotóriporterünk szerdán éppen a megyeszékhelyi Ady-iskolában kapta lencsevégre a vakációs örömöt. Vipler Lilla Sára, Kuzma Panna Laura, Varga Dóra, Monostori Luca, Kézsmárki Hanna a kezükből épp a jelenleg legkedvesebb szó betűit formálják. Az adysok egyébként már hétfőtől élményprogramokat bonyolítottak, ennek keretében kedden a Parkerdőben jártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában