Bruttó 21,3 millió forintos fejlesztések valósultak meg

2022.06.27. 08:00

Vorhotai juniális – Felújították a Szekeresvölgyi utat

Bruttó 21,3 millió forintos fejlesztések valósultak meg a közelmúltban a vorhotai városrészben, amit Balaicz Zoltán polgármester és Domján István településrészi önkormányzati képviselő ismertetett szombaton a juniális programja előtt.

Mozsár Eszter

A fejlesztéseket Balaicz Zoltán és Domján István ismertette Fotó: Pezzetta Umberto

A helyszínen a polgármester arról tájékoztatott, hogy az Agrárminisztérium zártkerti ingatlanokat támogató nyertes pályázatának köszönhetően bruttó 13,5 millió forintból leaszfaltozták a Szekeresvölgyi utcának a Csicsergő és a Gerle utca közötti, mintegy 205 méteres szakaszát. Emellett ötven őshonos gyümölcsfát ültettek, köztük cseresznye-, körte- és almafákat. Az önkormányzat saját forrásból bruttó 2 millió forint értékben kicserélte a szennyvízakna fedlapokat és a szűkítőket, valamint aknagyűrűket építettek be. A Petúnia utcát is felújították 80 méter hosszan bruttó 4,6 millió forintból, ugyancsak önkormányzati támogatással. Ezen kívül a közösségi tér tetőzete szépült meg és a korábbi betonos tekepályája kapott aszfaltburkolatot.

Domján István hozzátette, közel félezren élnek Vorhotán, így örülnek minden települést fejlesztő beruházásnak. A közösségi épületet és a mellett lévő sportpályát rendszeresen használják. A képviselő elmondta, a közösségi tér mellett tűzrakóhelyet és tetővel ellátott szalonnasütőt alakítottak ki, ami ugyancsak az itt lakók minőségi szabadidő eltöltését, a közösség építését segíti elő. Az itt lakók örülnek, hogy két év kihagyás után a régi hagyományokhoz híven újra meg tudták rendezni a közkedvelt juniálist. A műsorban fellépett a Göcseji Szegek néptáncegyüttes, az Andráshidai Senior Örömtánc, az Igazgyöngy Hagyományőrző Együttes és a Szélrózsa Tánckör, közreműködött Kelemen Zsombor. A zenét Kovács Attila szolgáltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában