3 témában pályázhattak

2022.06.09. 16:00

Videópályázat közép- és általános iskolásoknak Nagykanizsán

Három, a diákokat érintő témakörben – kortárs bántalmazása, Covid és szorongás, illetve kirekesztés és elfogadás – írt ki nemrég videópályázatot a Nagykanizsai Tankerületi Központ az általános és középiskolás korosztály számára. A felhívásra 14 pályamű érkezett, tegnap a legjobb alkotások bemutatására s ezzel párhuzamosan az eredményhirdetésre került sor a Batthyány Lajos Gimnáziumban.

Pásztor András

Képünkön a cserszegtomaji Szabó István Általános Iskola alkotói gárdája látható Magyar Ferenc tankerületi igazgatóval, Sipos Edittel, az iskolapszichológusi munkaközösség vezetőjével és Koszorús Szilviával, a diákok tanárával.

Forrás: Szakony Attila

A közelmúltban három témakörben írt ki videópályázatot a Nagykanizsai Tankerületi Központ az általános és középiskolás diákok számára. A felhívásra 14 alkotás érkezett, melyek a kortárs bántalmazását, a Covid és a szorongás témakörét, illetve a kirekesztés és elfogadás kontrasztját mutatták be. A tegnapi eredményhirdetésen bemutatták és díjazták a nyertes alkotásokat. Képünkön a cserszegtomaji Szabó István Általános Iskola alkotói gárdája látható Magyar Ferenc tankerületi igazgatóval, Sipos Edittel, az iskolapszichológusi munkaközösség vezetőjével és Koszorús Szilviával, a diákok tanárával. 

Magyar Ferenc, a Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója elmondta: a diákok maguk fogalmazták meg, hogy mely témakörökben szeretnének filmeket készíteni, ami azt is jelenti, hogy van mondanivalójuk, üzenetük e fontos kérdések kapcsán. A zsűri összesen hét alkotást díjazott, ám a tervek szerint valamennyi kisfilmet levetítik majd a tankerület iskoláiban, melyekre osztályfőnöki órák, közös beszélgetések épülhetnek. 
A kirekesztés és elfogadás témakörben díjat kapott a cserszegtomaji Szabó István Általános Iskola csapata. 

A Covid és szorongás témakörben a tótszerdahelyi Zrínyi Katerina Horvát Általános Iskola és a Dr. Mező Ferenc Gimnázium alkotócsapata részesült elismerésben. 

A kortárs bántalmazása témakörben pedig a Kiskanizsai Általános Iskola, a palini Inkey Boldizsár Általános Iskola, a Kőrösi–Péterfy Általános Iskola Péterfy Tagintézménye és a Batthyány Lajos Gimnázium kapott díjat.  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában